Milutin Đukanović / - ŽELJKO ŠAPURIć
15/01/2024 u 09:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Finansijski izvještaj EPCG najbolji u istoriji

Mislim da smo jedina Elektroprivreda u region i šire koja nije povećavala cijenu električne energije, rekao je Đukanović

Finansijski izvještaj Elektroprivrede Crne Gore za prošlu godinu biće najbolji u istoriji, poručuje predsjednik odbora direktora EPCG Milutin Đukanović. On je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa novom Vladom. Istakao je da su u toj kompaniji povukli dobre poslovne poteze koji su omogućili suficit elektricne energije, te da ne planiraju povećanje cijene struje.

- Čitava dobit EPCG čće se kretati oko 70,80 miliona eura. Da ne bude zabune, postoji jedna sporna faktura od 10 miliona eura, da li će to otići na teret CEDIS-a ili će biti prihod EPCG, to ćemo da vidimo, ali kretaće se 70-80 miliona eura dobit - kazao je on, prenosi portal RTCG.

Istakao je da je došlo do uvećanja imovine. Smatra da su trgovinom električnom energjom poslovali dobro.

- Mislim da smo jedina Elektroprivreda u region i šire koja nije povećavala cijenu električne energije - rekao je Đukanović.

Plan EPCG je da u 2020. godini napravi mreko 80 megavata solarnih elektrana.

- Uočili smo sve problem koje imamo, ali do zastoja TE Pljevlja zbog rekonstrukcije moramo da uradimo najmanje 100 megavati solarnih elektrana - kazao je on.

Poručio je da će svi monteri koji su ostali bez posla veoma brzo biti ponovo angažovani I da će se ponovo vratiti na svoja radna mjesta. Upozorio je da u Njemačkoj monteri imaju plate oko pet hiljada eura, te da ih treba čuvati "kao suvo zlato". 

Istakao je da i u 2024. očekuje dobar poslovni rezultat.

- Imamo izuzetnu saradnju sa novom Vladom. Gotovo na dnevnom nivou komuniciramo. Gospodin Mujović ima dobre reference i zadovoljni smo što je došao na tu poziciju - istakao je Đukanović.

On je naglasio da ne planiraju povećanje cijene električne energije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:54