/ - FOTO: URA- GORAN ĐUROVIć
22/03/2024 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Spajić loše iskopirao "STOP inflaciji", od obećanog smanjenja cijena za 5000 proizvoda građani dobili samo za 41

Drago nam je što je 44. Vlada Crne Gore nastavila akciju Vlade Dritana Abazovica "STOP inflaciji", jer je to jedini model borbe protiv inflacije, a da se ne sruši načelo tržišne ekonomije, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

- Nažalost, moramo konstatovati da je ova lepeza proizvoda znatno manja nego što je bilo u prethodnoj akciji "STOP inflaciji", kao i to da će ovoga puta procenat sniženih cijena proizvoda biti značajno manji - doaje on.

Đurović je napomenuo da je Vlada Milojka Spajića prvobitno najavila akciju kojom će biti ograničene marže za 5000 proizvoda, a da smo onda došli do konferencije za medije na kojoj je premijer Spajić saopštio da će biti ograničene marže za 500 proizvoda, da bismo nakon toga od Spajićeve Vlade dobili spisak od 41. proizvoda.

Spajić: Ograničene marže za preko 500 proizvoda

- Put od obećanja do realnosti kraći je za 4959 proizvoda i to građani moraju da znaju. Nije problem što nemaju ekonomske kreativnosti da ponude neka svoja rješenja, iako su se predstavljali ekonomskim magovima, problem je što su i dobro rješenje kao što je "STOP inflaciji" loše iskopirali n- poručio je Đurović.

On je i podsjetio da je u posljednjoj akciji "STOP inflaciji" 43. Vlade bilo više od 200 različitih proizvoda po prodajnom lancu i da su pored marketa bile uključene apoteke, prodavnice bijele tehnike, ali i još dosta drugih kompanija koje su se same javljale. Đurović je i dodao da je broj proizvoda na akciji "STOP inflaciji" kada se sve sabere bio veći od 1000, a da su cijene na te proizvode bile snižene u iznosima od 30 do 40 odsto, što je i te kako značilo za budžet građana Crne Gore.

- Dok građanke i građani čekaju neka epohalna rješenja, molim premijera Spajića i njegovu Vladu, da do tada barem dobro kopiraju akcije 43. Vlade - zaključio je Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:24