/ PHOTO BY MARKUS SPISKE ON UNSPLASH
19/09/2022 u 13:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evidentirane 22 prijave: Lokali i kozmetički saloni nisu izdavali račune

Građani su se žalili i na smeće kod City marketa na Autobuskoj stanici u Herceg Novom, kao i da Bam trade u Mojkovcu ne prijavljuje radnike

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane 22 prijave, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne. Najveći broj prijava se i ove sedmice odnosio na neizdavanje fiskalnih računa.

Kako je navedeno, račune ne izdaju Studio M i kozmetički salon Beauty Centar M plaza u Baru, restoran Vista i salon namještaja Sirijus u Budvi, Coton, mesara Ljujković, restoran Kaldrma, neimenovani kozmetički salon, brza hrana Radinović, kafana Boem i Animal planet u Podgorici, kafe Medellin u Herceg Novom, kiosk Panorama u Mojkovcu i kafe bar Blues brothers u Nikšiću.

Sve prijave su, kako je objašnjeno, u proceduri.

U proceduri su i prijave da prodavnica Aroma u Podgorici ne poštuje akcijske cijene, prodavnica Pert u Tivtu ilegalno radi nedjeljom, a radnici Blues Bara u Podgorici nemaju socijalno i zdravstveno osiguranje.

Građani su se žalili i na smeće kod City marketa na Autobuskoj stanici u Herceg Novom, kao i da Bam trade u Mojkovcu ne prijavljuje radnike.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 16:37