sasa radovic, direktor to montenegro / - LINKEDIN.COM
22/02/2023 u 12:15 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Inspekcija rada: Radović nezakonito zaposlen za direktora Tu Montenegra

Nepravilnost može biti otklonjena otkazom ugovora o radu zaključenim sa Sašom Radovićem, s tim što u slučaju vraćanja sporne otpremnine od strane g. Saše Radovića više ne bi postojale smetnje za zasnivanje radnog odnosa

Inspektori su konstatovali da je subjekt nadzora "To Montenegro" zapošljavanjem Saše Radovića učinio nepravilnost iz razloga što je, suprotno čl. 21 stav 6 Zakona o radu, zasnovao radni odnos sa Radovićem, s obzirom na to da je imenovanom isplaćena otpremnina od strane “Budvanska rivijera” AD Budva, po osnovu sporazumnog prestanka radnog odnosa, kazali su Danu iz Uprave za inspekcijske poslove.

Inspekcija rada počela sa provjerom ugovora direktora Tu Montenegra

- Zaposleni kome je na ovaj način isplaćena otpremnina ne može zasnovati radni odnos u privrednom društvu čiji je osnivač država u period od pet godina od momenta isplate otpremnine, ukoliko prethodno nije vratilo cjelokupan iznos otpremnine - poručili su iz UIP-a.  

Radović uzeo otpremninu i kad јe napuštao NTO

Inspektor će izreći i novčanu kaznu subjetku nadzora "To Montenegro", za počinjeni prekršaj, u iznosu od 1.000,00eura i odgovornom licu-predsjedniku Odbora direktora, u iznosu od 100,00eura. Takođe, početkom naredne sedmice inspektor će donijeti rješenje, kojim će naložiti subjektu nadzora "To Montenegro", da u određenom roku otkloni nepravilnost u postupku zasnivanja radnog odnosa Saše Radovića.

- Nepravilnost može biti otklonjena otkazom ugovora o radu zaključenim sa Sašom Radovićem, s tim što u slučaju vraćanja sporne otpremnine od strane Saše Radovića više ne bi postojale smetnje za zasnivanje radnog odnosa - zaključili su iz UIP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:21