Владимир Јокић / Фото: Архива
04/06/2021 u 07:11 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јокић: Затекао сам милионске дугове, али надам се да ће сезона бити добра

У Котору спремно дочекују долазак крузера

Дугови које сам затекао, као и они који се појављују од 2019. године до данас могу се исказати у милионима, а Општина на данашњи дан покушава да редовно сервисира текуће обавезе. Без обзира на све, надам се да ће ова сезона помоћи да наше финансијско стање колико толико доведемо у нормалу, изјавио је за "Дан" предсједник Општине Kотор, Владимир Јокић.

Говорећи о финансијама, он је рекао да је Општина Котор у неповољној ситуацији.

- На рачуну је у јулу 2019. године било преко пет милиона еура, од тога је било неких 200.000 еура која су била намјенска средства, а осталима је Општина могла да располаже. На дан преузимања власти, на рачуну локалне управе затекао сам нешто преко 300 хиљада еура, колико и данас имамо на својим рачунима. Не могу да кажем да сам задовољан затеченим финансијским стањем и мислим да ће бити неопходна знатна штедња, посебно имајући у виду олакшице у обавезама према Општини које су раније дате грађанима због Ковида- 19. Настојаћемо да извршимо наплату свих потраживања, а да се не заустави нормалан процес функционисања локалне самоуправе - подвлачи Јокић.

image

Фото: Дневне новине Дан

-Фото: Дневне новине Дан

Према његовом мишљењу, највећа реклама за ову сезону је масовна вакцинација која је започета на пунктовима широм Црне Горе.

- Охрабрује нас добар одзив грађана и гужве које су се од првог дана могле видјети на пунктовима за вакцинацију. То ће створити слику о Црној Гори као сигурној здравственој дестинацији и то ће нам ове године бити најбоља промоција за турситичку сезону. Очекујемо да ове године имамо туристичку сезону на нивоу од неких 50 одсто сезоне из 2019. године.Очекују се и доласци првих крузера, а неколико компанија могло би да доводи госте на недјељном нивоу. Локална управа, из дијела својих надлежности, спремно дочекује сезону и учиниће све да гости понесу добру слику града и дестинације - подвукао је Јокић.

Како наводи Јокић, Владе Црне Горе и Хрватске на иницијативу градоначелника Дубровника и његову, раде на изналажењу модела којим би се обезбиједио бржи и лакши транзит на граничним прелазима за организоване групе туриста, како би и са те стране помогли туристичкој привреди.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:41