/ - Катић гост емисије "Линк" Радија ЦГ (FOTO: PORTAL RTCG)
17/06/2022 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катић: Буџет ће бити реализован по плану или премашен

Катић наводи и да је са 43. Владом велики проблем јер има треба период да се снађу и организуј

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић каже да ове године имају добру реализацију буџета, па би план општинске касе могао бити и премашен. Катић је у емисији “Линк”, Radiјa CG, навео и да локална коалиција добро функционише, преноси портаl RCTG.

Због програма “Европа сад” ове године мање је, каже Катић, прихода по основу пореза на доходак физичких лица, али зато имају три пута више наплате по основу пореза на непокретности.

-Успјели смо да надомјестимо, али и значајно појачамо приходе. Тако да тренутно на данашњи дан реализација буџета Општине Херцег Нови је око 43%, што је свакако добро. Знамо да на приморју буџети се највише пуне од јуна до октобра, тако да очекујем да се ове године буџет реализује или премаши, као и претходних година- навео је Катић.

Он је казао и да коалција у Херцег Новом функционише стабилно, а подсјећа да власт чине Демократе, ДФ, Новска лита, ГП УРА, Права ЦГ.

Могу да кажем да сада власт у Херцег Новом функционише добро”, казао је Катић и подсјетио да СНП више нема одборнике у локалном парламенту, јер су их двије одборнице напустиле и сада дјељују независно.

Каже да је сарадња са Владом Душка Марковића била лоша, док су са Владом Здравка Кривокапића, како додаје, имали доста коректну сарадњу.

Катић наводи и да је са 43. Владом велики проблем јер има треба период да се снађу и организују.

-Све оно што смо ми негдје успјели да доведемо до неког краја, сада је све то доведено у питање, јер ти људи нијесу упознати са свим тим, у великом броју ресора се нијесу ни извршиле примопредаје. Сад имамо ситуацију да смо ми као локална самоуправа годину потрошили да објаснимо да оџимо на десетине састанака да објаснимо нека рјешења, и сада ја требам поново да потрошим вријеме и то објасним новој влади- казао је Катић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:42