Медојевић / Фото: Скриншот
22/07/2021 u 09:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић оптужује Спајића: Пинокио се коцка с нашим парама

Одбор мора тражити од њега потпуну документацију о финансијским шпекулацијама, поручује лидер ПзП-а

Министар финансија Милојко Спајић шпекулативно се коцка са нашим новцем, па је неопходно да Одбор за економију одмах организује контролно саслушање и да тражи од њега потпуну документацију о његовим финансијским шпекулацијама, казао је лидер ПзП-а Небојша Медојевић. 

Како је казао, "Пинокио је покушајем да појасни шпекулације са хеџингом открио дио шпекулативних механизама које је тајно, али организовано договарао са финансијским шпекулантима уз одређену провизију". 

- Држава се не смије играти на шпекулативним тржиштима са високо ризичним валутним дериватима. Држава мора финансије водити конзервативно, по закону, јавно и уз максималну контролу свих надлежних институција.Овакве финансијске тајне операције са новцем пореских обвезника су опасне и представљају темпирану бомбу за јавне  финансије и цјелокупни финансијски систем- поручио је Медојевић. 

Истакао је да Владу треба што прије смијенити.

Последице оваквих аранжамана могу бити погубне по државу и грађане- додао је Медојевић. 

Он је подсјетио да је Спајић недавно изјавио да је “Црна Гора је у еурима уплатила 27,79 милиона по основу главнице и камата”.

- Није рекао коме је држава уплатила овај новац, по ком основу и на основу које одлуке Владе и Скупштине? Очигледно да Пинокио није уплатио рату Ексим баци, него неком трећем субјекту које је посредник у овој транскацији.  Kо је посредник коме је држава уплатила 27,79 милиона? Шта је држава платила са 27,79 милиона еура ? Да ли су то валутни фјучерси које је држава купила? Kо нам продаје фјучерсе? По којој цијени? По којим условима?- пита Медојевић. 

Медојевић је истакао да Спајић жели да народ повјерује да су приватне банке за наших 27,79 милиона еура или 32.71 милиона америчких долара по данашњем курс нама платили 37,4 милиона долара  или 31,77 милиона еура. 

- Пинокио каже да смо ми банци платили 27,79 милиона еура, а онда банке нама уплатиле 31,77 милиона еура или да су нас приватне банке у истом дану частиле 3,98 милиона еура. Зашто би приватне банке за наших 27,79 милиона еура уплатиле нама назад 31,77 милиона?- пита се лидер ПзП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:31