Mladen Mikelj / - PRINTSCREEN/RTCG
21/06/2023 u 08:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mikijelj: Dvije trećine prihoda od trajekata čista zarada

Definitivno posao koji smo započeli u februaru ovom kupovinom smo zaokružili. Možemo reći da smo na veoma kvalitetan način dočekali ljetnju sezonu, kao što smo tada i obećali. Jako sam srećan što je ovakvo plovilo u vlasništvu Crne Gore, kazao je izvršni direktor Morskog dobra

Zarada od trajektne linije Kamenari-Lepetane biće dvije trećine od ukupnih prihoda, saopštio je izvršni direktor Morskog dobra, Mladen Mikijelj.

On je za TVCG kazao da prvi milion prihoda očekuju u četvrtak.

Trajekt Ruka pravde koji je nedavno u Grčkoj kupilo Morsko dobro uplovio je u utorak u Luku Zelenika, a Mikijelj je povodom toga rekao da je jako srećan jer je ovakvo plovilo u vlasništvu Crne Gore, prenosi portal RTCG.

- Definitivno posao koji smo započeli u februaru ovom kupovinom smo zaokružili. Možemo reći da smo na veoma kvalitetan način dočekali ljetnju sezonu, kao što smo tada i obećali. Jako sam srećan što je ovakvo plovilo u vlasništvu Crne Gore, kazao je Mikijelj.

On je naveo da od perioda kada su se rasprodavali državni resursi oni stvaraju neku drugu priču.

- Vraćamo državne resurse u državno vlasništvo, kupujemo brodove, pravimo državnu flotu koja će biti zaokružena kroz nekih desetak dana. Imaćemo jednu ozbiljnu priču, imaćemo kapacitet sa gotovo preko 300 vozila što je prosto nevjerovatno u odnosu na prethodnu godinu, kazao je Mikijelj.

On je naveo da je brod Ruka pravde koštao 3,2 miliona eura.

- Koštao nas je manje nego što je njegova procijenjena vrijednost i ja sam srećan i zbog te same činjenice, kazao je Mikijelj.

On je rekao da je uvjeren da je bilo nezamislivo da ovakav brod u nekih proteklih par godina bude u vlasništvu državne kompanije.

- Ako uzmemo u obzir da smo 2021. godine kada je došao novi menadžment razmišljali o tome da imamo prihod od četiri miliona eura na godišnjem nivou i da smo sa tim prihodom trebali da investiramo u kompletnu crnogorsku obalu, mi sad imamo varijantu da ćemo gotovo preko deset miliona eura iz prihoda investirati u kupovinu flote koja će nam dugoročno donositi značajan prihod, kako Morskom dobru tako i državi Crnoj Gori, kazao je Mikijelj.

On je naveo da im je plan da u narednoj godini otvore novu trajektnu liniju Zelenika - Solila.

- Prema trenutnim analizama koje posjedujumo vezano za nekih 100 zaposlenih koji će biti angažovani na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetani uz servis, gorivo i sve dodatne troškove, neka procjena je da će dvije trećine prihoda biti profit a rashod jedna trećina, kazao je Mikijelj.

On je rekao da se nada da će u četvrtak na konferenciji za medije moći da saopšte da su prihodovali prvi milion.

- U četvrtak će biti konferencija na kojoj će prisustvovati i premijer Dritan Abazović i predstavnici Vlade, i nadam se da ćemo tad moći da saopštimo da je zarađen prvi milion od trajekta Kamenari-Lepetane. To bi bilo mnogo ranije da nijesmo prva dva mjeseca prevozili putnike besplatno. Ovo je prihod od nekih 40 dana, a tek kreće glavna turistička sezona tako da sam uvjeren da ćemo doći u situaciju da mjesečno zarađujemo preko milion EUR što je stvarno jedna nevjerovatna priča, kazao je Mikijelj.

Abazović je saopštio 15. juna da je država je od trajektne linije Kamenari-Lepetane zaključno sa 15. junom prihodovala 805 hiljada eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:37