Milošević / -PRIVATNA ARHIVA
15/12/2022 u 15:36 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milošević: Neću glasati u postupku za izbor novog direktora

To je za mene pitanje morala i etike, a ne mišljenja državnog organa. I da Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) napiše da mogu da glasam, ne bih, јer se to kosi sa moјim moralnim načelima, izjavila je Milošević

Član upravnog odbora Fonda PIO Jadranka Milošević tražila je da se izuzme iz postupka glasanja za novog direktora te državne institucije, jer je jedan od kandidata za tu funkciju.

- Prije početka sjednice dala sam izjavu na zapisnik kojom sam se izuzela iz postupka glasanja o kandidatima i kazala da ću napustiti sjednicu kako bih olakšala svim članovima glasanje. To je za mene pitanje morala i etike, a ne mišljenja državnog organa. Nisam hјela nikome da otežam, niti da ugrozim kolege kandidate koјi su učesnici na konkursu kao i јa. Ako neću glasati za sebe, neću ni protiv njih. I da Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) napiše da mogu da glasam, ne bih, јer se to kosi sa moјim moralnim načelima - izjavila je Milošević za "Dan".

Upravni odbor je odložio današnju sjednicu za utorak. Do tada očekuju da dobiju mišljenje ASK u vezi sa time da li Milošević mže da glasa u postupku izbora novog direktora. Prema Statutu Fonda PIo i pravilniku o radu upravnog odbora ona nije spriječena da glasa. Tačnije, tim aktima nije propisano da li član upravnog odbora može ili ne može da glasa za sebe u postupku izbora za izvšnog direktora. 

Milošević je prvorangirana na konkursu za izvršnog direktora, drugorangirani je Jovo Pajović, dok su na trećem mjest aktuelni vršilac dužnosti direktora Ranko Aligrudić i funkcioner BS-a Damir Gutić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:52