Sa sastanka / - FOTO: MERT
21/11/2023 u 11:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar Martinović i ambasadorka Marsela: Ogromna šansa za saradnju Crne Gore i Italije

Ambasadorka Marsela podržala je uspostavljanje avio linije između Crne Gore i Italije i poručila da će u okviru svojih nadležnosti pomoći kako bi, čekajući ljetnju sezonu, imali već određeni broj prodatih paketa preko njihovih turstičkih agencija

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, sastao se sa ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom, saopšteno je iz tog resora.

Martinović je zahvalio na posjeti i želji Ambasade za povezivanje dvije zemlje i apostrofirao značaj u pogledu turističke ponude između Crne Gore i Italije.

On je istakao i značaj otvaranja nove avio linije između Crne Gore i Italije, od strane Air Montenegro.

- Napomenuo je i doprinos Italije u pogledu zatvaranja Poglavlja 27, bez čijeg ispunjena nema evropskog puta i naglasio da se mora naći balans između privrednih i ekoloških projekata, a sve u cilju ispunjena standarda koji dolaze iz Brisela - dodaje se u saopštenju.

Ministar Martinović je istakao završetak Eko zagrade u Podgorici, koja bi trebalo da bude završena sredinom decembra, i za koju se nada da će je zajednički otvoriti sa Ambasadom Italije.

- U samom zaključku ministar je još jednom zahvalio na posjeti i poručio da vidi ogromnu šansu za saradnju između Crne Gore i Italije na polju turizma i ekologije, a koju dvije zemlje ne smiju da propuste - navodi se.

Martinović je naglasio da će uradite sve kako bi se dvije zemlje povezale, a italijanskim kompanijama, ekspertima, turističkim poslenicima poručio da su i više nego dobro došli u našu zemlju.

Ambasadorka Marsela istakla je zadovoljstvo zbog formiranja 44. Vlade Crne Gore i naglasila potrebu za povezivanjem dvije zemlje u oblasti turizma i ekologije.

- Podržala je uspostavljanje avio linije između Crne Gore i Italije, odnosno direktnog leta između Rima i Podgorice  i poručila da će u okviru svojih nadležnosti pomoći kako bi, čekajući ljetnju sezonu, imali već određeni broj prodatih paketa preko njihovih turstičkih agencija - dodaje se u saopštenju.

Saglasna je sa ministrom Martinovićem o potrebi Italije u zatvaranju poglavlja 27, ali i u organizovanju sastanaka na kojem bi se pronašli i ustanovili modaliteti podrške.

Na kraju je zahvalila ministru Martinoviću na gostoprimstvu i izrazila uvjerenje da će sve o čemu su razgovarali biti i postignuto.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:06