/ - FOTO: UNSPLASH
03/09/2023 u 07:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo objavilo listu projekata koje finansira

Kako se navodi u dokumentu na sajtu Vlade, najviše sredstava, 32.000 eura odvojeno je za realizaciju projekta “Saradnjom do razvoja inovativnih servisa podrške za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, nevladine organizacije Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju “Naša inicijativa - Podgorica”

Ministarstvo rada i socijalnog staranja odobrilo je ukupno 442.274,58 eura za finansiranje projekata za ovu godinu u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom.

Kako se navodi u dokumentu na sajtu Vlade, najviše sredstava, 32.000 eura odvojeno je za realizaciju projekta “Saradnjom do razvoja inovativnih servisa podrške za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, nevladine organizacije Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju “Naša inicijativa - Podgorica”.

Isto toliko novca, odobreno je za realizaciju projekta "Podrška integraciji djece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju u sve sfere društvene zajednice" koju je uradila NVO “Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju" iz Podgorice.

Nešto manja suma novca, 31. 908, 56 data je NVO “Identitet” iz Podgorice kako bi uradili projekat “Djeci bez izuzetka”, piše rtcg portal.

Za projekat „Unapređenje vaninstitucionalnog oblika podrške pružanjem licencirane usluge pomoć u kući za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i LSI do 27 godina života" odvojena je suma od 31.660,98 eura.

Taj projekt uradila je NVO "Prvo udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju" iz Podgorice.

“Odobrava se raspodjela finansijskih sredstava u iznosu od 31.975,76 eura za realizaciju projekta ‘Samostalnost=jednakost" prioritet I, NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju „Pružite nam šansu Crne Gore" - Podgorica”, piše u dokumentu.

NVO Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “Puževa kućica" iz Budve, za projekat “Integracija djece i mladih sa smetnjama u razvoju na Sjeveru i Jugu Crne Gore”, dobila je 21.387,20 eura.

NVO iz Bara “Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj”, dobila je 23.536 eura za projekat “Podrška unapređenju kvaliteta života OSI"

“Odobrava se raspodjela finansijskih sredstava u iznosu od 23.760 eura za realizaciju projekta ‘Zajedno za život bez barijere" prioritet III, NVO „Glasnici nade" iz Berana”, piše u dokumentu na sajtu Vlade.

Iznos od 29.275,20 eura odobren je za realizaciju projekta “Ravnopravno učešće OSI u društvu" koji je sačinila NVO Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama Crne Gore “Rastimo zajedno" iz Danilovgrada.

Za NVO iz Podgorice “Ekvivalent", dato je 23.800 eura za realizaciju projekta „Podrška u pristupu uslugama socijalne i dječje zaštite za lica sa invaliditetom".

Iznos od 27.914,88 eura dat je za realizaciju projekta "Poboljšanje položaja djece i mladih Bara i Berana u socijalnoj i dječjoj zaštiti" koji je uradila NVO "Društvo roditelja djece sa posebnim potrebama".

Suma od 24.412 eura izdvojena je za NVO “Udruženje fizioterapeuta za pomoć djeci i omladini sa smetnjama u razvoju”, kako bi uradili projekat “Fizioterapeutskom podrškom do poboljšanja kvaliteta života lica sa tjelesnim invaliditetom”.

Za NVO “Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju "Zračak nade" iz Pljevalja dato je 30.565,25 eura kako bi realizovali projekat "Pružanje licenciranih usluga podrške za život u zajednici djeci i mladima sa smetnjama u razvoju i odraslim licima sa invaliditetom u Pljevljima".

“Odobrava se raspodjela finansijskih sredstava u iznosu od 27.508,00 eura za realizaciju projekta ‘Pomoć u kući za starija lica sa invaliditetom‘ za NVO,Crnogorski bezbjednosni forum - Danilovgrad. Odobrava se raspodjela finansijskih sredstava u iznosu od 22.040 eura za realizaciju projekta „Svjesno i zajedno na unapređenje pružanja socijalnih usluga za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju Opštine Ulcinj i Rožaje" za NVO "Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju" i,,Pravo na život", precizirano je u dokumentu.

Odobrena je i raspodjela finansijskih sredstava u iznosu od 28.530,75 eura za realizaciju projekta "Uspostavljanje i razvoj usluga za samostalnost i produktivan život LSI" koji radi NVO "Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac".

Ukupan iznos sredstava koja su opredijeljena konkursom je 442.274,58 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:01