/ - Поморски саобраћај
28/06/2023 u 17:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Morsko dobro preuzima četiri trajekta do kraja sedmice, iduće još dva

Kupovinom ovih brodova, kako dodaju, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kompletira flotu za sada dovoljnog kapaciteta koji obezbjeđuje brzo i efikasno funkcionisanje trajektnog prevoza

Na osnovu sprovedenog tenderskog postupka, donijeta je odluka o izboru najpovoljnije ponude za kupovinu šest trajekata i nabavku rezervnih djelova i prateće opreme od kompanije Pomorskog saobraćaja, saopšteno je iz JP Morsko dobro. Na tender koji je raspisan krajem maja i sproveden po skraćenoj proceduri zbog hitnosti, javio se samo Pomorski saobraćaj blasništvo braće Ban, koji je ponudio po euro manje u odnosu na procijenjenu vrijednost pojedinačnih trajekata.

- Vrijednost ekonomski najpovoljnije ponude predmetne nabavke iznosi 6.710.593, 24 eura bez uračunatog PDV-a. U skladu sa vremenskom dinamikom isporuke brodova, plan je da se ubrzo nakon potpisivanja Ugovora preuzmu četiri trajekta, što očekujemo do kraja sedmice, a nakon toga, početkom naredne sedmice, i preostala dva trajekta - saopšteno je iz JP Morsko dobro.

Kupovinom ovih brodova, kako dodaju, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kompletira flotu za sada dovoljnog kapaciteta koji obezbjeđuje brzo i efikasno funkcionisanje trajektnog prevoza putnika i vozila na liniji Lepetane – Kamenari.

- Sa kapacitetom flote od preko 300 vozila koji je značajno uvećan u odnosu na prethodne godine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore spremno dočekuje glavnu ljetnju turističku sezonu. Kako i do sada Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će u narednom periodu vrijedno raditi na kontinuiranom unaprijeđenju kvaliteta usluge - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:22