Saša Mujović / - IVAN PETROVIć IPE
31/01/2024 u 12:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mujović formirao tim za analizu ugovora za Brskovo

Prva sjednica međuresornog radnog tima planirana je za sjutra u devet sati, u prostorijama Ministarstva

Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, formirao je međuresorni radni tim za izradu stručne analize ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju sulfidne polimetalične rude na istražno-eksploatacionom prostoru bivšeg rudnika Brskovo, u skladu sa zaključkom Vlade.

- Sjednice međuresornog radnog tima će biti otvorene za javnost, u skladu sa namjerom Mujovića da uvede novu praksu da pitanja od višestrukog interesa za građane Crne Gore ne smiju biti obavijena velom tajnosti i da sve zainteresovane strane imaju pravo da znaju kakvu nam sudbinu kroje Ministarstvo i Vlada, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz tog Vladinog resora su pozvali sve zainteresovane nevladine organizacije, medije i širu javnost da prisustvuju sjednicama, o čijim terminima održavanja će biti blagovremeno obaviješteni.

- Osnovni zadatak međuresornog radnog tima je da se izvrši stručna analiza ugovora, aneksa i dostavljene dokumentacije, kako bi na osnovu izvještaja Vlada zauzela konačan stav po ovom pitanju, dodaje se u saopštenju.

Prva sjednica međuresornog radnog tima planirana je za sjutra u devet sati, u prostorijama Ministarstva.

- U cilju bolje organizacije sastanka, potrebno je akreditovati novinarske ekipe i dostaviti imena zainteresovanih NVO ili drugih predstavnika zainteresovane javnosti, na mejlove jelena.raspopović@meir.gov.me i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:10