Saša Mujović / Flickr gov/ screenshot
06/02/2024 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mujović u Bijelom Polju o zagađenju vazduha

Problem zagađenja vazduha i urgentnost rješavanja ovog problema prepoznat je kao jedan od prioritetnih i ova posjeta Bijelom Polju korak je više u namjeri ministra da u maksimalno doprinese koncipiranju i donošenju konkretnih i realnih planova

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović učestvovaće na panelu "Problem zagađenja vazduha na teritoriji opštine Bijelo Polje". Panel se održava sjutra u 12 sati u sali Skupštine opštine Bijelo Polje. 

Kako je saopšteno iz Mujovićevog resora, ministar se odazvao pozivu Savjeta za zaštitu životne sredine Skupštine opštine Bijelo Polje kako bi se u direknoj komunikaciji utvrdio red poteza za ublažavanje problema kvaliteta vazduha i definisali optimalni predlozi za dugoročnija rješenja.

- Problemi i izazovi sa kojima se suočavaju naši građani moraju biti prioritet u radu Vlade i svih resora. Ovaj događaj odlična je prilika da se kroz razmjenu stavova i ideja sa lokalnom zajednicom ocijeni koji su to najbolji modeli, koji će u dužem roku i održiv način poboljšati kvalitet vazduha na teritoriji ove opštine, ali i na sjeveru Crne Gore generalno - kazao je ranije Mujović.

Problem zagađenja vazduha i urgentnost rješavanja ovog problema prepoznat je kao jedan od prioritetnih i ova posjeta Bijelom Polju korak je više u namjeri ministra da u skladu sa nadležnostima resora na čijem je čelu maksimalno doprinese koncipiranju i donošenju konkretnih i realnih  planova.

- Cilj je zajednički, poboljšati kvalitet života naših građana u svakom segmentu, a zaštita zdravlja i zaštita životne sredine moraju biti na prvom mjestu - istakao je ministar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:49