Sjednica vladine Komisije za rješavanje statusa Instituta / - VLADA CRNE GORE
09/03/2024 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održan drugi sastanak Komisije za rješavanje statusa Instituta „Dr Simo Milošević“: Sve opcije na stolu

Druga sjednica vladine Komisije za rješavanje statusa Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ održana je 8. marta u prostorijama Vlade Crne Gore sa ciljem da sagleda sve opcije do kojih je u dosadašnjem radu došao Operativni tim, takođe formiran od strane ove Komisije.

Osim članova Komisije, sjednici su prisustvovali predstavnici Instituta „Dr Simo Milošević“, Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi kao i predstavnik  Agencije za zaštitu konkurencije.  

Dr Srđan Pavićević, potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalna pitanja kao predsjednik Komisije rezimirao je dosadašnji učinak operativnog tima kao i ishod razgovora sa manjinskim akcionarom, te stavio na raspravu sva otvorena pitanja od značaja za rešavanje statusa Institiuta i izbor modela spašavanja.

- Nakon dvosatne rasprave, postignut je najveći stepen saglasnosti koji se odnosi na detaljnu pripremu i sprovođenje Plana restrukturiranja, saglasno pravilima i principima dodjele državne pomoći i važećeg zakonodavstva. Kako bi se što prije pristupilo realizaciji ovog modela, predsjednik Komisije dr Srđan Pavićević je zaključio da postoje određeni  preduslovi koji se moraju ispuniti u najkraćem mogućem roku a koji podrazumijevaju definisanje vlasništva nad imovinom Instuta, otvaranje pregovora za stečajnim izvršiocem Jugobanke kao i druge mjere kojima se minimizira rizik po dalja ulaganja države u Plan spašavanja i restrukturiranja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Komisija je saglasna da uz ispunjavanje gore pomenutih preduslova, ovaj model može predstavljati održivo rešenje za izlazak Instituta iz sasvim izvjesne zone stečaja.

Tokom naredne nedjelje, o zaključcima Komisije, podpredsjednici Vlade i resorni ministri razgovaraće sa premijerom Milojkom Spajićem radi usaglašavanja  konačnog modela rešavanja statusa Instituta „Dr Simo Milošević“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:02