/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
06/10/2023 u 16:35 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici Pošte odbili povišicu od 11 odsto, nastavak pregovora u ponedjeljak

Plate poštara i šalterskih radnika trenutno su oko 550 eura i, kako napominju iz štrajkačkog odbora, najniže su u javnom sektoru

Predstavnici sindikata Pošte odbili su ponudu uprave tog preduzeća da im se poveća zarada za 11 odsto, pa kako nije postignut dogovor pregovori se nastavljaju u ponedjeljak, potvrđeno je za Dan.

Kako je kazao predjednik štrajkačkog odbora Jugoslav Marković današnjem sastanaku nijesu prisustvovali izvršni direktor niti članovi odbora direktora. Istakao je da je za njih neprihvatljiva povišica od 11 odsto, te da su ponudili neke modela za povećanje zarada koje će rukovodioci prenijeti direktoru.

Tempirali štrajk da građani ne trpe

Predstavnici Jedinstvenog sindikata saslušani su u Agenciji za mirno rješavanje sporova u prisustvu pravnika iz Unije slobodnih sindikata. Kako su nam kazali, Agencija se u ovakvim slučajevima uključuje i pokušava da riješi problem.

- Dali smo naše viđenje i istakli da smo zbog građana i firme otpočeli štrajk dan posle završenih isplata i na taj način dali doprinos da građani najmanje trpe, a i da poslodavcu damo vremena do sledećih isplata da riješi problem - rekao je Marković.

- Nadam se da će nam zahtjev o povećanju zarada biti ispunjen, dodao je Marković.

Naime, zahtjev štrajačkog odbora je povećanje zarada za 30 odsto. 

Plate poštara i šalterskih radnika trenutno su oko 550 eura i, kako napominju iz štrajkačkog odbora, najniže su u javnom sektoru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:22