/ - FOTO: SA SASTANKA
18/03/2024 u 14:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Renomirana kineska kompanija zainteresovana za ulaganja u elektroenergetski sektor Crne Gore

Crna Gora mora što prije krenuti u realizaciju kapitalnih energetskih projekata, posebno onih koji se tiču dobijanja prijeko potrebne balansne energije, istakao je ministar energetike i rudarstva r Saša Mujović na sastanku sa predstavnicima kompanije POWERCHINA.

- S tim u vezi, izgradnja reverzibilne hidroelektrane bi bila od neprocjenjivog značaja. Potrebni su nam kredibilni investitori da nas podrže, da nam ponude finansijsku i ekspertsku pomoć, da prošire spektar mogućnosti kako bi Vlada Crne Gore i nacionalna energetska kompanija izabrali najpovoljniju opciju. POWERCHINA posjeduje ono što nam je potrebno i biće nam drago da se sa svojim ponudama pojave na tenderima koje planiramo raspisati - kazao je ministar.

Kompanija POWERCHINA, koja posluje u osam zemalja na teritoriji Evrope, već je učestvovala na važnim crnogorskim infrastrukturnim projektima, kao što je izgradnja sistema vodosnadbijevanja uz prioritetnu dionicu auto-puta Podgorica – Kolašin, a angažovani su i na određenim poslovima u okviru projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja.

U oblasti OIE, trenutno su u regionu angažovani na izgradnji dvije vjetroelektrane (vjetro-parka) u BiH vjetro-park Ivovik i u Srbiji vjetro- park Vetrozelena.

Kako su predstavnici kompanije POWERCHINA informisali ministra Mujovića, prepoznate su mogućnosti i potencijali u oblasti obnovljivih izvora kojima Crna Gora 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:30