/ - Са састанка
30/11/2021 u 14:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак чланова Комисије за праћење и контролу поступка приватизације са радницима ХТП „Бока" АД

Констатовано је да је настављено са распродајом имовине и да директори који су довели ХТП „Бока" АД, Херцег Нови у стање какво је данас, настоје да намире своја лична потраживања путем продаје имовине

Предсједник Комисије за праћење и контролу поступка приватизације Максим Вучинић, и чланови Комисије посланица Зденка Поповић и посланик Драган Бојовић, састали су се данас са радницима ХТП „Бока“ АД, Херцег Нови, Ђорђем Рајаком и Бранком Николићем, због неиспуњавања закључака које је Комисија усвојила на Шестој сједници Комисије, поводом контроле приватизације привредног друштва ХТП Бока АД, Херцег Нови.

Чланови Комисије су у разговору са радницима констатовали да није реализована већина Закључака са Шесте сједнице Комисије. Изражена је сумња у селективност Тужилаштва, јер је у поступку који се води против менаџмента ХТП „Вектра Бока“ и сумње да је држава оштећена за 50 милиона еура, та сума сведена на само седам милиона еура. Закључено је и да Тужилаштво још увијек није реаговало на све кривичне пријаве у вези са радом менаџмента ХТП „Вектра Бока“.

Констатовано је да је настављено са распродајом имовине и да директори који су довели ХТП „Бока" АД, Херцег Нови у стање какво је данас, настоје да намире своја лична потраживања путем продаје имовине. 

Са састанка је захтијевано од Савјета за приватизацију и капиталне пројекте Владе Црне Горед и других надлежних органа да зауставе сваку даљу могућу продају имовине ХТП „Бока" АД, Херцег Нови, у складу са закључком број 2 са Шесте сједнице Комисије.

На састанку је закључено да је неопходно да Привредни суд поступи у складу са закључком број 1 са Шесте сједнице Комисије и у складу са одлуком Уставног суда, тј да се радници коначно пребаце из трећег исплатног реда у први. Такође је од Привредног суда тражено да ургентно достави информацију

Радници инсистирају да се што прије спроведе одлука Пореске управе за увођење стечаја, која је усвојена у априлу мјесецу, јер постоји основана сумња да се намјерно одлаже увођење стечајног поступка, како би се имовина распродала прије стечаја, и тако радници остали без могућности да наплате потраживања из стечајне масе.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:54