SA SASTANKA / - FOTO: SNP
24/01/2024 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP primio bivše radnike Duvanskog kombinata: Branićemo prava ugroženih

Problemi sa proizvodnjom, otpremom i plasmanom proizvoda su kulminirali u martu 2022. godine, što je rezultiralo otpuštanjem najvećeg broja zaposlenih, navodi SNP

Poslanici Socijalističke narodne partije Slađana Kaluđerović i Bogdan Božović su se danas sastali sa bivšim radnicima Duvanskog kombinata.

Radovan Kostić i Željko Bugarin su ih upoznali sa problemom osam bivših radnika, nastalih usled prestanka radnog odnosa zbog tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena ovog preduzeća.

- Problemi sa proizvodnjom, otpremom i plasmanom proizvoda su kulminirali u martu 2022. godine, što je rezultiralo otpuštanjem najvećeg broja zaposlenih - navodi SNP.

Bivši radnici su podsjetili da je 2016.godine odlukom Vlade Crne Gore, kroz obezbijeđeni socijalni program, isplaćena otpremnina u iznosu od 12-15 hiljada eura za 56 radnika tadašnjeg Novog duvanskog kombinata.

- Budući da je dvoje njih ostalo u radnom odnosu, ostalo je sporno osam radnika kojima je poslodavac isplatio otpremninu od svega 2.200 eura, a koji su u poodmaklim godinama života zbog čega za njihovim radom ne postoji adekvatno interesovanje na tržistu” -ističe se u saopštenju.

SNP smatra da pomenutih osam radnika zaslužuju jednak tretman i isplatu otpremnine u iznosu koji ih ne bi diskriminisao u odnosu na druge radnike bivšeg Duvanskog kombinata, čemu će SNP kao partija socijalne pravde dati svoj doprinos.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:41