Sa sjednice Vlade / - GOV.ME
21/03/2024 u 18:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Specijalni dodatak za predsjednike sudova i Vrhovnog državnog tužioca

Vlada je, na danas održanoj 22. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, donijeta je Odluka o izmjenama Odluke o specijalnom dodatku.

- Izmjenama je da pravo na specijalni dodatak u visini do 60 % osnovne zarade mogu ostvariti predsjednici Vrhovnog suda, Apelacionog suda i Višeg suda, kao i Vrhovni državni tužilac - navode iz Vlade.

Vlada je utvrdila Predlog Zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Crne Gore i Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu i sprječavanju poreske evazije i izbjegavanja. 

Ovim zakonom se omogućava sprovođenje navedenog Ugovora u cilju zaštite rezidenata država ugovornica od dvostrukog oporezivanja koje destimulativno djeluje na međunarodno poslovanje i investiranje.

Takođe, navedeni ugovor ima za cilj da otkloni poreske barijere u razmjeni roba i usluga, kretanju lica i kapitala kao i transferu tehnologije i znanja i na taj način stimuliše strana investiranja i obezbijedi pozitivna dejstva poreskih podsticaja. Pored ostalog, zaključenjem ugovora države ugovornice obezbjeđuju pravni osnov za međunarodnu saradnju i razmjenu informacija o poreskim obveznicima, radi efikasne borbe protiv poreske evazije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:00