Potpisan sporazum o saradnji / Asocijacija menadžera
10/02/2023 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sporazumom o saradnji do unapređenja ekonomske saradnje Francuske i Crne Gore

Francuska snažno podržava evropski put Crne Gore, a na tom putu je potrebno da svi doprinesu uključujući i poslovnu zajednicu, kazao je ambasador Timonije

U Podgorici je danas pod pokroviteljstvom francuske ambasade potpisan Sporazum o saradnji između Asocijacije menadžera Crne Gore i Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća. Isti je potpisan od strane predsjednika AMM-a Budimira Raičkovića i predsjednika UFCP Rajka Uskokovića.

Ovim aktom je, između ostalog, definisano da će se saradnja sprovoditi u sljedećim oblastima: razmjena znanja, ekspertize i dobrih praksi; pružanja i organizovanja međusobne stručne pomoći; zajedničkog učestvovanja u projektima; organizovanje zajedničkih konferencija i događaja. Strane potpisnice će uz podršku ambasade poseban fokus imati na sljeća polja saradnje: razmjenu znanja i iskustava, poslovno povezivanje i realizacija aktivnosti u oblastima digitalne transformacije, vještačke inteligencije, energetike, zelene ekonomije, turizma kao i drugih oblasti od značaja za unapređenje poslovne i privredne saradnje između Francuske i Crne Gore.

Ambasador Kristijan Timonije, koji je bio domaćin skupa, pozdravio je potpisivanje sporazuma i naglasio da je ovim činom osnažena već postojeća saradnja AMM i francuske ambasade. Obraćajući se predstavnicima oba udruženja NJ.E. je istakao važnost političke stabilnosti kao preduslova za kvalitetan privredni ambijent.

- Francuska snažno podržava evropski put Crne Gore, a na tom putu je potrebno da svi doprinesu uključujući i poslovnu zajednicu. Sigurno da crnogorska administracija treba da radi na što većem podizanju svoje efikasnosti i kvalitetu servisa koji pruža građanima i privredi, a Francuska će svojom direktnom podrškom i pomoći kroz različite projekte, doprinijeti transferu znanja, vještina i realizaciju projekata - kazao je Timonije.

Raičković je naglasio da mu je drago da francuska ambasada i francuska poslovna zajednica kao i preduzeća koja posluju u Crnoj Gori, prepoznaju značaj i uticaj AMM-a, ne samo na planu poslovnog povezivanja nego i razvoja lidera, menadžmenta ali i podrške našoj državi na putu učlanjenja u EU.

- Dugogodišnja plodonosna saradnja sa francuskom ambasadom, kvalitetne komunikacije kao i otvorenost za ramjemu znanja i iskustava, potpisivanje Sporazuma pod pokroviteljstvom ambasadora daje još veći prostor za realizaciju niza aktivnosti - kazao je Raičković.

Uskoković je istakao da je saradnja sa crnogorskim institucijama od početka prioritet ovog Udruženja, i potpisivanje ovog Sporazuma će nam dati novu energiju za buduće projekte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:56