Протест пензионера / - YOUTUBE/PRINTSCRINE
07/06/2022 u 18:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) У Бијелом Пољу ускоро протест - пензионери блокирају саобраћаницу према Подгорици

Позвали су све пензионере са сјевера и Црне Горе, а посебно из Бијелог Поља, да сви масовно изађу на најављене протесте, јер, како кажу, само сложно и заједно могу да остваре своја права

Пензионери са сјевера Црне Горе најављују велике протесте, а запријетили су и да ће блокирати магистрални пут Бијело Поље - Подгорица, како би  указали на свој лош економски положај.

На данашњој конференцији за медије коју су одржали испред Општине Бијело Поље, пензионери са сјевера Црне Горе из Бијелог Поља, Пљеваља, Рожаја и Подгорице, су нсаопштили да ће протетсти бити одржани у Бијелом Пољу у понедељак 13. јуна.

Почетак протеста најављен је за 12 сати.

Пензионери су најавили да ће након протеста кренути у протестну шетњу ка главној бјелопољској саобраћајници према Подгорици, коју ће блокирати на сат времена, да би, како су казали, послали поруку Подгорици да неће одустати од својих захтјева и својих права.

Ово је други протест пензионера са сјевера Црне Горе, први су одржали почетком марта, а због тешког економског положаја до којих су доведени црногорски пензионери.

Пензионери су данас позвали све пензионере са сјевера и Црне Горе, а посебно пензионере из Бијелог Поља, да сви масовно изађу на најављене протесте, јер, како кажу, само сложно и заједно могу да остваре своја права.

О цијелој ситуацији која је у пензионерској организацији на сјеверу Црне Горе говорио је Садик Климента из Рожаја, пензионер, који је позвао све пензионере из свих градова Црне Горе, а посебно Рожаје, Плав, Гусиње, Андријевицу, Беране, да се окупе да би како је казао, одбранили достојанство и голи живот.

“Сви знамо како се може живјети са минималном пензијом који има велики број пензионера посебно на сјеверу ЦГ и даље”, навео је Климента.

Мило Ђуровић, пензионер из Подгорице је казао,да пензионери тога дана неће показати ниједну врсту себичности нити тражити оно што њима не припада.

Суштина њиховог окупљања, према ријечима Ђуровића истакнута је кроз транспарент са поруком који је овог дана угледао свјетлост дана, у централном дијелу Бијелог Поље, испред зграде Општине.

“Сигурни смо да званичне пензионерске организације не иду у сусрет ономе што пензионери очекују и што су очекивали када је ријеч о оним мјерама које су требале да буду предузете од Власти и државе и њених органа и институција да се се обезбиједе елементарни услови за голу егзистенцију пензионера, навео је Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:15