трајект Тридесети август / - ЈП Морско добро
26/04/2023 u 11:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada predstavila cjenovnik usluga prevoza trajektom

Predviđeno je da bez obaveze plaćanja naknade prevoz trajektom mogu koristiti bicikla, vozila Hitne pomoći i vatrogasne službe, službena vozila Vojske Crne Gore i Uprave policije

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore predstavljen je cjenovik usluga prevoza trajektom. Uz to napomenuto je da je prevoz i dalje besplatan. 

Detaljno o tome govorila je ministarka ekologije, prostornog planiranja Ana Novaković Đurović. Ona je navela da je Upravni odbor JP Morsko dobro donio cjenovnik na sjednici 17. marta.

- Cijene karata za prevoz na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane iznosiće od 1,5 do 10,5 eura. Naplata će biti kada bude stigao barem još jedan trajekt - rekla je Novaković Đurović i naglasila da je Morsko dobro dalo niz pogodnosti.

Kako je navela,  predviđeno je da bez obaveze plaćanja naknade prevoz trajektom mogu koristiti bicikla, vozila Hitne pomoći i vatrogasne službe, službena vozila Vojske Crne Gore i Uprave policije.

Ministarka je pojasnila da uvedena i sezonska i vansezonska karta za motocikle i mala putnička vozila za fizička lica.

Kako je saopštila, vansezonska cijena  karte važi od 1. januara do 1. juna, od 1. oktobra do 31. decembra. Sezonska cijena karte odnosi na period od 1. juna do 1. oktobra.

- Cijena vansezonske karte za motocikl iznosiće 1,5 eura, a u toku sezone 2,5 eura. Karta za mala putnička vozila iznosiće 4 eura, odnosno 5 eura u sezonu, dok bi za kamione i kombi vozila iznosila 10,5 eura - precizirala je ministarka.

Ona je naglasila da je predviđena posebna cijena sezonske karte za građane Herceg Novog i Tivta. Cijena sezonske karte za motocikl biće 1,5 eura, a cijena vansezonske i sezonske karte za mala putnička vozila tri eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:01