Gabrijel Eskobar i Novica Vuković / - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
18/04/2024 u 09:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vuković-Eskobar: Sva vrata su otvorena za partnerstvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država

Sva vrata su otvorena za partnerstvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, poručio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar na sastanku sa ministrom finansija Novicom Vukovićem u Stejt departmentu.

Vuković i l Eskobar razgovarali su o ekonomskom dijalogu Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore i potencijalima za bilateralni strateški dijalog, koji bi stimulisao interesovanje za ključne razvojne sektore Crne Gore kao što su trgovina, energetika, IT i akademski sektor.

- U razgovoru sa ministrom Vukovićem, Eskobar je ocijenio da je 44. Vlada uspjela da izgradi reputaciju Crne Gore kao kredibilnog partnera, ukazavši na važnost da se takvi napori nastave. Naglasio je će Sjedinjene Američke Države nastaviti da podržavaju posvećenost Crne Gore evropskim integracijama - saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Vuković je zahvalio na otvorenoj podršci i partnerstvu SAD-a, istakavši da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji apsolutni spoljnopolitički prioritet Vlade čiji je član, kao i da će, uz punu posvećenost resora kojim rukovodi, dati doprinos njegovom ostvarenju.

Ministar Vuković u Vašingtonu sa predstavnicima FAD-a i MCM-a

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. jul 2024 01:28