Ulić Rajović, ministar Vuković i Adžić / - MF/VLADA CRNE GORE
15/03/2024 u 11:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković na Globalnom investicionom samitu: Tim MF prezentovao razvojne potencijale i ekonomske planove Crne Gore

Tim Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom Novicom Vukovićem, susreo se sa međunarodnim investitorima na Globalnom investicionom samitu u Rimu, koji su iskazali povjerenje u Crnu Goru, kroz ulaganje u inaguraciono dolarsko izdanje obveznice početkom marta.

Tim MF je prezentovao razvojne potencijale i ekonomske planove Crne Gore za naredni period, koji bi mogli biti u fokusu interesovanja budućih investitora.

Delegacija Ministarstva finansija učestvovala je na drugom Globalnom investicionom samitu, održanom u Rimu, u organizaciji Banke Amerike (Bank of Amerika - BofA), druge najveće američke banke na svijetu, a ministar Vukovićje razgovarao sa visokim predstavnicima bankarskog i investicionog sektora.

- Predstavnici Ministarstva finansija učestvovali su na sesiji posvećenoj pogledima na fiskalnu i monetarnu politiku, na kojoj su, između ostalih  govorili i Vitor Konstancio, bivši viceguverner ECB-a (European Central Bank), Masaki Shirakava, bivši guverner BOJ-a (Bank of Japana) i Mehmet Simsek, ministar trezora i finansija Republike Turske. Ministar Vuković, sa saradnicama, državnom sekretarkom, Milicom Adžić i v.d. generalne direktorice Direktorata za javni dug, Andrijanom Ulić Rajović, učestvovao je i na radnoj sesiji posvećenoj budućnosti Evrope, koju je vodio Martin Šulc, bivši predsjednik Evropskog Parlamenta i član Bundestaga, kao i Enrico Leta, nekadašnji premijer Italije i aktuelni predsjednik Instituta “Žak Delors” (Institut Jacques Delors), saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministar Vuković sastao se i sa predstavnicima menadženta Banke Amerike (BofA) koji su izrazili podršku strateškim projektima u Crnoj Gori, uključujući zelenu agendu.

- Tokom dvodnevnog Samita, koji je okupio više stotina investitora iz Evrope, Azije i Sjedinjenih Američkih Država, organizovano je više značajanih specijalizovanih panela, na temu fiskalne politike, tokom kojih su prezentovane perspektive kretanja javnog duga zemalja u razvoju, navode iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:33