Ervin Ibrahimović i Nabila Alšamsi / - MKI
21/04/2023 u 14:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za Crnu Goru važne investicije iz UAE

Na sastanku je konstatovano i da postoji snažan potencijal za unapređenje saradnje u oblastima energetike, posebno obnovljivih izvora energije, te turizma, inovacija i tehnologija i saobraćaja

Za Crnu Goru su veoma važne investicije koje dolaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ali i podrška koja se daje na svim poljima, ocijenili su ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i ambasadorka te zemlje Nabila Alšamsi.

- Na sastanku je konstatovano da dvije prijateljske države imaju kontinuitet dobrih prijateljskih odnosa na političkom i ekonomskom planu, te da su za Crnu Goru veoma važne investicije koje dolaze iz UAE, ali i podrška koji ta prijateljska država daje Crnoj Gori na svim poljima - navodi se u saopštenju ministarstva.

Na sastanku je konstatovano i da postoji snažan potencijal za unapređenje saradnje u oblastima energetike, posebno obnovljivih izvora energije, te turizma, inovacija i tehnologija i saobraćaja.

Ocijenjeno je i da treba razmotriti mogućnost saradnje na velikim infrastrukturnim projektima, poput nastavka gradnje autoputa Bar-Boljari i Jadransko-jonskog autoputa.

- Dogovoreno je i da se u narednom periodu administracije obje države posvete stvaranju uslova za jačanje saradnje u navedenim oblastima - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:42