/ -FOTO: DAN, ARHIVA
16/02/2023 u 06:41 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaposleni u "Plantažama" primili zaostale zarade, januarska plata do kraja mjeseca

Iz kompanije su saopštili da su zarade zaposlenima kasnile zbog naslijeđenih dugova iz prethodnog perioda

Zaposlenima u kompaniji "13.Jul-Plantaže" isplaćena je decembarska zarada, čime su zaostale plate svedene na jednu, sa nastojanjem uprave da isplatu zarada, u narednom periodu uvede u redovne tokove, saopšteno je "Danu" iz ove kompanije.

Naime, radnicima ovog preduzeća dugovale su se plate za novembar i decembar, koje su u cjelosti uplaćene prethodnih dana.

Кako su saopštili iz Sindikata kompanije, ugovorima o radu je predviđeno da poslodavac isplaćuje zarade do zadnjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec, što znači da radnici do kraja ovog mjeseca očekuju januarsku platu.

Iz kompanije su saopštili da su zarade zaposlenima kasnile zbog naslijeđenih dugova iz prethodnog perioda.

– Razlozi su opštepoznati i leže u činjenici da naslijeđeni dugovi iz prethodnog perioda sa sobom nose velike fiksne obaveze koje dodatno opterećuju novčane tokove i tekuće poslovanje. I pored servisiranja obaveza proisteklih iz naslijeđenih dugova, kao i velikih ulaganja u ovom dijelu godine, koja se u poljoprivrednoj proizvodnji ne mogu odlagati i od kojih zavisi proizvodna godina (nabavka đubriva, zaštitnih sredstava itd), uprava Plantaža je uspjela da obezbijedi redovniju isplatu zarada i, u aktuelnim okolnostima, stvara uslove za što bolji status zaposlenih – poručili su iz menadžmenta ove državne kompanije.

Iz "Plantaža" su poručili i da zahvaljuju svim zaposlenima koji u datim okolnostima, odgovornim i posvećenim radom, daju maksimalan doprinos na realizaciji postavljenih planova i stvaraju novu perspektivu za Plantaže, sa ciljem da se obezbijedi prosperitet jednog od najvećih nacionalnih brendova i Plantaže vrate na staze stare slave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:59