/ -FOTO: DAN
23/06/2022 u 21:55 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Željezarci: Davidović i investitor za deset dana da riješe situaciju, u protivnom radikalizujemo proteste

U Podgorici je danas bilo oko 100 radnika nikšićke fabrike

Radnici Željezare Toščelik iz Nikšića odlučili su na večerašnjem zboru da nadležnima u državi daju rok od deset dana da riješe situaciju u fabrici.

Kako je kazao predstavnik radnika Ivan Vujović, dat je rok od deset dana da se sastanu nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović i turski investitor.

. Ukoliko mi ne budemo zadovoljni ishodom tog sastanka, a naše jedino zadovoljstvo će biti da Turci pristanu da prodaju fabriku, mi ćemo organizovati radikalizaciju protesta- poručio je Vujović.

Premijer Dritan Abazović kazao je danas predstavnicima radnika Željezare „Toščelik“ da za tu fabriku osim Davidovića, ima još nekoliko zainteresovanih investitora iz regiona.

Ta informacija ujedno je i jedina novina koju je Abazović imao da predoči radnicima koji su od sastanka očekivali mnogo više.

-Ima navodno još kupaca, ali nam nisu predočili ko su ti investitori. Novina je i da je današnjem sastanku prisustvovao i Davidović kojem će Abazović pokušati tokom naredne nedjelje preko svojih diplomatskih veza da organizuje sastanak sa predstavnicima „Tosjali grupe“. U suštini, to je obećao i prilikom prethodnog sastanka- rekao je „Danu“ nakon sastanka predstavnik radnika Vujović.

Željezarci će, ponovljeno im je na sastanku, i u naredna tri mjeseca primati 90 odsto od zarade. Međutim, to im je i poslodavac, firma „Toščelik“ predočila početkom juna, najavivši za taj period otkaze svim proizvodnim radnicima.

Vujović kaže da će detalje sastanka sa Abazovićem prenijeti radnicima koji od  2. juna danonoćno borave u upravnoj zgradi Željezare, te da je na njima da odluče hoće li čekati naredni sastanak sa Abazovićem, ili će eventualno preduzimati neke druge aktivnosti da bi sačuvali radna mjesta.

U Podgorici je danas bilo oko 100 radnika nikšićke fabrike koji su najavili i okupljanja pred zgradom predsjednika Crne Gore i Ambasadom Turske.

-Za danas smo odustali od toga jer je sastanak sa Abazovićem kasnio. Radnici su umorni i iscrpljeni, a slijedi nam u Nikšiću i sastanak sa ostalim kolegama- objasnio je Vujović.

Željezarci od  „Toščelika“, ćerke firme turske „Tosjali grupe“, traže da pokrene proizvodnju koju su obustavili u martu prošle godine i da povuće odluku o otkazima za 229 zaposlenih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:33