/ foto: ivan petrović
02/11/2023 u 16:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokatica Maja Zeković: Ne postoji nova istraga protiv Lazovića

Nije riječ o novoj istrazi niti novim sumnjama, istakla je advokatica

Advokatica Maja Zeković kazala je za portal Dan da se ne radi o novoj istrazi, već da je njen branjenik Petar Lazović saslušan povodom postupka koji već traje.

- Naprotiv, riječ je o postupku o kojem je javnost već informisana i u kojem je već bio zakazan pretres radi kontrole optužnice za 9. oktobar koji je odložen na zahtjev dijela branilaca radi upoznavanja sa sadržinom samog optuženog akta, te je zakazan novi termin o kojem je jqvnost takodje  informisana. Dakle nije riječ o novoj istrazi niti novim sumnjama- istakla je advokatica.

Ističe da nije nov ni senzacionalisticki manir izvještavanja pojedinih medija o Petru Lazoviću s isključivim ciljem kreiranja negativne percepcije o njemu.

- Ili nanošenja višestruke štete kako njemu lično tako i samom procesu, za koje aktivnosti odgovornost imaju kako mediji koji objavljuju neprovjerene ili tendenciozne sadržaje tako i SDT čija se saopštenja prenose, a oni ne pojašnjavaju činjenice u vezi sa pogrešnim i netačnim  kontekstom u kojem se ta saopštenja plasiraju. Isto tako iako su dužni, ne saopštavaju objektivnu  istinu da u jednoj istrazi svako malo donose naredbe o proširenju, pa čak i nakon podnošenja optužnice, kako bi relativizovali sopstvenu neažurnost i nesavjesno postupanje koje ugrožava pravo na odbranu kao i suđenje u razumnom roku- navela je Zeković.

Lazović je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu kao osumnjičeni, u krivičnom predmetu istrage i protiv okrivljenih M.O.,B.O. i M.P. za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga-

- A povodom neovlašćenog prevoza 1.044 kilograma kokaina, iz Ekvadora u Belgiju,sa namjerom dalje prodaje u zemljama Zapadne Evrope i u Crnoj Gori, u 2021. godini- navo je juče specijalni državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić u odgovoru za portal Dan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

30. april 2024 07:35