/ UVIDJAJ POLICIJE ZBOG KOPANJA TUNELA ISPOD VISEG SUDA, UVIDJAJ ZBOG KRADJE U DEPOU VISEG SUDA, KRADJA U VISEM SUDU - IVAN PETROVIC-IPE
12/09/2023 u 19:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić o tunelu koji vodi do depoa Suda: Sjutra ili preksjutra možemo očekivati neka imena

Ovo je napad na institucije, vidjećemo da li je motivisano budućim promjenama vlasti i pregovorima, rekao je on

Popis u depou Višeg suda još nije završen, ne znamo koliko toga nedostaje, pa kada se prebrojavanje završi znaćemo šta je ključni motiv prokopavanja tunela, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u emisiji Info plus na ADRIA televiziji.

 On je rekao da istraga ide u dobrom pravcu, pa se već sjutra ili preksjutra mogu očekivati imena lica koja su učestovala, kao i za čiji interes, prenosi portal ADRIA.

Kopanje tunela do depoa Višeg suda krivično djelo u rangu teškog razbojništva

-Filmski scenario, teško je povjerovati koliko organizovano se to uradilo. Istraga nije završena, tek je počela, i u danima pred nama daćemo više informacija. Policija je odradila veliki posao, angažaovali smo velike snage, dali priroritet jer ovo jeste najznačajniji slučaj u zemlji. Ovo je napad na institucije, vidjećemo da li je motivisano budućim promjenama vlasti i pregovorima-rekao je on.

Savić: Prokopan tunel ispod zgrade suda do depoa, nije ništa ukradeno

Ono što je, kako kaže, simptomatično jeste da je negdje predmet interesovanja bila zgrada suda i materijal koji se koristi.

-Popis nije završen, ne znamo koliko toga nedostaje, i kada se to završi znaćemo šta je ključni motiv. Istraga ide u dobrom pravcu. Sjutra ili preksjutra možemo očekivati imena lica koja su učestovala u slučaju, za koga su radili i za čiji interes- naveo je on.

Ako imate sistem koji je 30 godina u kontinuitetu zapušten, onda je jasno da, kako kaže Adžić, ima rupa i manjkavosti.

-Pokušali smo da odstranimo te nedostatke, ali nemamo čaroban štapić da za dvije godine otklonimo sve manjkavosti. Mi jesmo unutar izvršne vlasti, UP sproveo reforme i doveli smo do toga da MUP i UP mogu parirati nekim zemljaja EU. Ono što slijedi je reforma tužilaštva i totalna reforma sudstva. Vi znate da ako jedna od karika u tom lancu ne funkcioniše, onda je uzaludan posao svih ostalih- smatra Adžić.

Spremni predmeti koji se tiču “krupnih riba”

Prema njegovim riječima, kadrovi bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i dalje rukovode u sudovima, i oni su kočnica kada je u pitanju procesuiranje kriminalaca velikog ranga, koji prave problem ne samo našoj zemlji već i Evropi.

Kazao je i da ne može doći do zastoja u saradnji Europola i Crne Gore, te da je naša država imala najveću doborbit upravo zahvaljujući imformacijama dobijenih od EUROPOLA.

-Puno je vremena prošlo. Ne želim da vjerujem da neko pravi kalukalcije u tužilaštvu. Sa policjskog aspekta, završeni su mnogi predmeti, i sada se čeka tužilaštvo. Predmeti su spremni, a tiču se krupnih riba- rekao je Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:45