/ - FOTO RTCG
11/04/2023 u 18:25 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić čestitao kolegama: Rasvijetljeno ubistvo Vujovića

Vujović je pronađen mrtav 8. aprila u mjestu Šteke kod Podgorice

Ministar Unutrašnjih poslova, Filip Adžić, saopštio je tokom današnje sjednice Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu, da policija nema podatke da je ubistvo Vidaka Vujovića povezano sa kriminalnim obračunima klanova. Kako je naknadno kazao tokom sjednice, ovaj slučaj je rasvijetljen.

Saslušana dva svјedoka zbog stravičnog ubistva

- Policija do sada nije dobila informacije da se ubistvo mladića povezuje sa sukobom klanova, niti da se stradali vodi kao pripadnik klanova- kazao je ministar.

Poručio je da je istraga išla u željenom pravcu.

- Čestitam ljudima koji su rasvijetlili ovaj slučaj, efikasan rad institucija se vidi kada postoji volja- naglasio je on.

image
FILIP ADŽIĆ - FOTO: VLADA

Podsjećanja radi, Vujović je pronađen mrtav 8. aprila u mjestu Šteke kod Podgorice. Njegovo tijelo je bilo djelimično ugljenisano, a uočene su i povrede od upotrebe oružja. Njegov nestanak nije bio prijavljen policiji.

Policijia identifikovala ubijenog muškarca

 Više državno tužilaštvo preduzelo je niz radnji kako bi otkrili što više detalja u slučaju pronalaženja spaljenog tijela mladića. U sklopu istražnih radnji, kako je "Danu" saopšteno iz te institucije, saslušana su dva svjedoka.

Tužilaštvo još nije dobilo obdukcioni nalaz tijela, a zvanično nije ni potvrđen identitet ubijenog. Nezvanično je saopšteno da je riječ o mladiću kojeg su članovi porodice, navodno, prepoznali po tetovažama.

– U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaženja beživotnog tijela muškog lica u mjestu Šteke zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično djelo teško ubistvo na štetu tog lica. Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg je, od strane tužilaštva, u saradnji sa Upravom policije i vještacima odgovarajuće struke, obavljen uviđaj na licu mjesta, izuzeti svi pronađeni tragovi i predmeti, koji su po naredbi ovog tužilaštva poslati na odgovarajuća vještačenja. Takođe, od strane tužilaštva naložena je obdukcija tijela, a obdukcioni zapisnik još nije dostavljen tužilaštvu, dok su u tužilaštvu u svojstvu svjedoka saslušana dva lica, a takođe su prikupljena obavještenja od većeg broja građana. U daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mjere i radnje, a sve u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja i identifikacije izvršilaca navedenog krivičnog djela – saopštila je za "Dan" Lepa Medenica, rukovodilac i portparol Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:45