/ - ZAPLIJENJEN KOKAIN, ILUSTRACIJA
31/07/2022 u 10:38 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija "Florida": U Portugalu oduzeto 1,4 tone kokaina, pripadao kriminalcima iz Crne Gore

Podsjećamo, u ovoj akciji je učestvovala i policija Crne Gore i dala velik doprinos razbijanja ove kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou

Sudska policija Portugala učestvovala je u višegodišnjoj multinacionalnoj policijskoj akciji borbe protiv međunarodne trgovine drogom. Tom pruilikom oduzela je 1,4 tone koji je pripadao kriminalcima iz Crne Gore.

Podsjećamo, u ovoj akciji je učestvovala i policija Crne Gore i dala velik doprinos razbijanja ove kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou.

(VIDEO) AKCIJA "FLORIDA I": Pogledajte hapšenje zbog šverca 6,1 tona kokaina

-Radi se o akciji u kojoj su učestvovale policije Hrvatske, Italije, Crne Gore, Holandije, Srbije, Slovenije i Španije, u čijem nizu je razbijena moćna kriminalna organizacija, suštinski konstituisana. od strane crnogorskog grada, koja je bila posvećena uvođenju velikih količina kokaina na evropski kontinent uz korištenje izletničkih čamaca tipa jedrilica.Ova operacija, koja ima podršku Evropola, ali i vlasti drugih zemalja, počela je nizom posredovanja i privođenja, na Azorima, dvije jedrilice koje su sada u potpunosti demontirane organizacije koje su zajedno prevezle 1.440 kg. kokaina-policiajudiciaria.pt.

(VIDEO/FOTO) Detalji akcije "FLORIDA": Osumnjičeni za šverc 6,1 tona kokaina

Kada su privedene  jedrilice, pristupilo se hapšenju osam osoba.

(VIDEO) Europol o akciji "FLORIDA I": Crnogorska policija uhapsila osam članova balkanskog kartela

Ova operacija, poput drugih u kojima je sudska policija učestvovala, jasno pokazuje da je samo pribegavanje međunarodnoj saradnji moguće efikasno suzbiti fenomen trgovine drogom, koji predstavlja ozbiljnu pretnju za obe zemlje uopšte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 03:33