Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
14/11/2022 u 11:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Akcija "Razbojnik": Uhapšena dva maloljetnika osumnjičena za pljačke kladionica

Sumnja se da su od početka septembra do sredine novembra počinili pet razbojništava na štetu pet sportskih kladionica iz kojih su ukrali skoro 5.000 eura

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su sinoć u sklopu akcije kodnog naziva „Razbojnik“, nedugo nakon izvršenog djela u kojem je jedna osoba zadobila povrede, lišili slobode dva mladića koja se sumnjiče za pljačku kladionica.

Kako su saopštili iz Uprave policije, sinoć oko 21,30 časova D.R. (17) je maskiran ušao u jednu sportsku kladionicu i uz prijetnju pištoljem od zaposlene radnice ukrao novac u iznosu od 50 eura.

Dva građanina koja su se zatekla na licu mjesta su pokušala da ga spriječe krađu, , nakon čega je D.R. pucao iz startnog pištolja i jednom građaninu nanio lake tjelesne povrede u predjelu glave i dao se u bjekstvo.

Pripadnici policije se odmah dali u potragu za ovim licem koje je ubrzo lišeno slobode, a kod njega je pronađen ukradeni novac. Osim toga uhapšen je  i V.Ć. (17), kod kojeg su pronađena dva noža i komad municije.

- D.R. se sumnjiči da je izvršio pet krivičnih djela razbojništvo, dok se V.Ć. (17) na teret stavljaju četiri krivična djela razbojništvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni su uhapšeni i biće uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost, navode iz policije.

Sumnja se da su njih dvojica od početka septembra do sredine novembra počinila pet razbojništava na štetu pet sportskih kladionica iz kojih su ukrali skoro 5.000 eura.

- Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.R. maskiran ulazio u objekte sportskih kladionica i uz prijetnju pištoljem od zaposlenih radnika otuđivao novac, dok je V.Ć. vršio osmatranje ispred objekata. D.R. je sa sobom nosio ranac sa garderobom kako bi se odmah nakon izvršenog krivičnog djela presvukao i na taj način otežao policiji njegovo lociranje, dodaju oni.

Uprava policije se zahvaljuje građanima koji su na licu mjesta reagovali i na taj način doprinijeli da policija u kratkom roku pronađe i uhapsi osumnjičene.

- Saradnja građana i povjerenje prema policiji je jedan od najvažnijih uslova za stvaranje još bezbjednijeg ambijenta, naglašavaju iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:48