/ FOTO ILUSTRACIJA UP TVITER
17/06/2022 u 10:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Апелациони суд потврдио рјешење за изручење Данила Стојановића

У конкретном случају испуњени су услови за изручење наведеног окривљеног Републици Србији

Апелациони суд Црне Горе је на сједници вијећа донио рјешење којим је одбио као неосновану жалбу браниоца окривљеног Данила Стојановића изјављену против рјешења Вишег суда у Бијелом Пољу.

- Рјешењем Вишег суда у Бијелом Пољу Кв. бр. 298/22 од 03.06.2022.године утврђено је да су испуњене законске претпоставке из чл.11 Закона о међународној правној помоћи о кривичним стварима за изручење окривљеног Данила Стојановића, надлежним органима Републике Србије, чије изручење је тражено замолницом Министарства правде Републике Србије, ради вођења кривичног поступка по наредби о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал Републике Србије и именованом продужен притвор на основу притворског основа из чл.175 ст.1 тач.1 Законика о кривичном поступку Црне Горе, који може трајати најдуже до извршења одлуке о изручењу, али не дуже од 6 мјесеци. Одлучујући о жалби браниоца окривљеног, вијеће Апелационог суда је закључило да је првостепени суд правилно утврдио све одлучне чињенице и околности, те на основу тако утврђеног чињеничног стања донио правилну одлуку да су у конкретном случају испуњени услови за изручење наведеног окривљеног Републици Србији. Претходно је Апелациони суд Црне Горе одлучујући по жалби браниоца окривљеног Данила Стојановића изјављеној против рјешења Вишег суда у Бијелом Пољу Кв.бр.261/22 од 16.05.2022. године, својим рјешењем Квж.бр.305/22 од 26.05.2022. године, укинуо наведену одлуку и предмет вратио првостепеном суду на поновно одлучивање, због битних повреда одредаба кривичног поступка- речено је из Апелационог суда.

У поновном поступку Виши суд у Бијелом Пољу као првостепени суд је поступио по налозима из укидног рјешења Апелационог суда и отклонио битне повреде одредаба кривичног поступка. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 00:46