/ - ŽELJKO BOJANIć
07/06/2023 u 21:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bojanić u Turskoj negirao krivicu: Nisam ubio Mijanovića, optužnicu pripremili mediji iz Srbije

U Istanbulu je održano suđenje za ubistvo Rista Mijanovića, istaknutog člana kriminalne organizacije "Škaljari“, koji je likvidiran nakon što je mučen u jednoj vili 2020. godine

Kotoranin Željko Bojanić negirao je pred sudom u Istanbulu da je povezan sa ubistvom Rista Mijanovića, tvrdeći i da nije povezan sa mafijom i da su mu optužnicu za to ubistvo pripremili mediji iz Srbije, prenosi RTCG.

U Istanbulu je održano suđenje za ubistvo Rista Mijanovića, istaknutog člana kriminalne organizacije "Škaljari“, koji je likvidiran nakon što je mučen u jednoj vili 2020. godine.

Kako prenosi "cumhuriyet.com.tr", ročištu u Višem krivičnom sudu u Istanbulu prisustvovali su pritvoreni Hakan Kaptan i Željko Bojanić, te optuženi Milan Vujotić i njihovi advokati. Optuženi Radoje Živković, koji je uhapšen i zbog drugog krivičnog djela, povezan je preko Audio-vizuelnog informacionog sistema. 

Optuženi Živković, iznoseći odbranu, rekao je da nikoga nije kidnapovao, mučio i ubijao.

- Nemam nikakve veze sa tim, niti dodirnih tačaka sa ubistvom - rekao je Živković. 

Optuženi Željko Bojanić, koji je navodno vlasnik vile u naselju Sarijer, odbracio je optužbe. 

- Došao sam u Tursku da živim. Ja sam državljanin Crne Gore. Nemam nikakve veze sa ubistvom. Nijesam član mafije. Ne prihvatam optužbe. Kuća pomenuta u optužnici nije moja. Ovu optužnicu pripremili su mediji iz Srbije. Da je istina, bilo bi dokaza. To je moglo da se uradi i u političkom smislu - rekao je Bojanić.

UZNEMIRUJUĆI DETALJI TURSKIH ISTRAŽITELJA: "Kavčani" renovirali vilu kako bi sakrili mučenje i ubistvo Mijanovića

Objavljujući privremenu odluku nakon iznijetih odbrana, sud je odlučio da optuženog Hakana Kaptana pusti na slobodu pod uslovom zabrane izlaska u inostranstvo i uz obaveznu sudsku kontrolu.

Sud je odbio zahtjeve za oslobađanje ostalih optuženih i odloženo je ročište.

Prema optužnici koju je pripremilo Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu, Risto Mijanović, crnogorski državljanin, pod imenom "Ali Matić“ u Turskoj i istaknuti član kriminalne organizacije "Škaljari“, kidnapovan je u restoranu u Istanbulu 11. septembra 2020. godine. Predstavljeno je da je ubijen 10. novembra te godine. 

U optužnici se navodi da su pripadnici kriminalne organizacije "Kavač" obmanuli Mijanovića i naveli ga da dođe u jedan restoran, potom ga oteli i mučili. Tvrdi se uz to i da je u ubijen u novembru 2020. godine. 

Okrivljenima, kako se navodi, imajući u vidu težinu krivičnih djela koja im se stavljaju na teret, prijete višegodišnje zatvorske kazne.  

U dvorištu vile u Istanbulu policija iskopala tri tijela: Kavčani ubijali i žene?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:51