Бурић / Фото: Иван Петровић Ипе
15/08/2021 u 20:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бурић испитује да ли Вељовић чини кривично дјело ако позива "Видимо се на Цетињу"

Поручили да ће преиспитати да ли у ставу бившег шефа полиције има елемената да се гони по службеној дужности

Вршилац дужности Врховног државног тужиоца Дражен Бурић затражио је од руководиоца Вишег државног тужилаштва у Подгорици да преиспита да ли у ставу савјетника предсједника Црне Горе Веселина Вељовића има елемената кривичног дјела.

Подсјетимо, Вељовић је у данашњем броју листа Побједа објавио колумну под називом "Видимо се на Цетињу" гдје је позивао све да се окупе у првим данима септембра у Пријестоници, будући да је устоличење митрополита Јоаникија заказано за 4. септембар. 

- Поводом става савјетника Предсједника Црне Горе датог у дневном листу Побједа под насловом “Видимо се на Цетињу”, в.д. ВДТ-а Дражен Бурић затражио је од руководиоца Вишег државног тужилаштва у Подгорици да преиспита да ли је у наведеном поступању учињено кривично дјело које се гони по службеној дужности - саопштио је Бурић.

Он је такође додао да Државно тужилаштво са аспекта својих Уставних и законских надлежности активно прати цјелокупну ситуацију поводом најављеног устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу почетком септембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:39