/ FOTO ILUSTRACIJA UP
22/11/2022 u 22:00 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dječaka i djevojčicu primorali na brak zbog 1.300 eura

Protiv M. K. i M.B. potvrđena je optužnica jer se terete za izvršenje krivičnog djela trgovina ljudima

Protiv M. K. i M.B. potvrđena je optužnica jer se terete za izvršenje krivičnog djela trgovina ljudima. Kako je navedeno  optužnicom, oni su u januaru 2022. godine, zloupotrebom odnosa zavisnosti vrbovali oštećenu dijete B. Lj., kćerku M. K., a brataničnu M. B. i oštećenog S. M. koji je takođe dijete, u cilju sklapanja nedozvljenog braka.

- A  04.02.2022. godine organizovali proslavu radi udaje djeteta oštećene za oštećenog. Da bi  05.02.2022. godine, oštećenu prevezli iz Podgorice do benzijske pumpe, koja se nalazi na magistralnom putu P. – K., gdje su je predali porodici S. Na način što su okrivljeni M. K. i M. B. zlouotrijebili odnos zavisnosti oštećene B. Lj. te je vrbovali da sa ... godina sklopi nedozvoljen brak sa oštećenim S. M.. Brak su prethodno ugovorili sa S. I. i S. S., ocem i stricom oštećenom djeteta S. M., od kojeg su zahtijevali da sa njegovim sinom i unukom moraju da sklope brak. Potom su u cilju sklapanja nedozvoljenog braka organizovali  28.01.2022. godine vjeridbu oštećenih u kući okrivljenog M. B. Tojom prilikom su oštećeni predali jedno drugom zlatne burme, kada su se i dogovorili da 04.02.2022. godine organizuju svadbeno veselje po običajima, kojeg dana su u kući okrivljenog M. B., S. I. i S. S. došli za oštećenu, kada je ona shodno običajima bila obučena u svečanu haljinu sa velom preko lica i u toku veselja ostavila otiske prstiju na papiru, čime se smatra udatom- navodi su optužnice.

Kako je navedeno, da bi sljedećeg 05. feburara, okrivljeni vozilom odvezli oštećenu do parkinga benzijske pumpe IP Petrol, gdje ih je po prethodnom dogovoru čekalo vozilo u kojem su se nalazili S. I. i S. S. i predali je istima-

- Koji su sa oštećenom krenuli kući, za B., gdje ih je čekao oštećeni S. M., gdje su trebali da nastave zajednički život, za koje ugovaranje nedozvoljenog braka je okrivljeni M. K. dobio novac 1.300 eura- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 06:03