/ - FOTO. UPRAVA POLICIJE, TVITER POLICIJA, ILUSTRACIJA
26/01/2024 u 16:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dvije osobe će krivično odgovarati zbog navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Podnijete krivične prijave

Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv Nikšićana M.Đ. (22) i S.P. (32) zbog sumnje da su počinili krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

- M.Đ. je, kako se sumnja, navedeno djelo počinio tako što je doveo u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Područnu jedinicu za Upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, tako što je ovom organu podnio zahtjev za prijavu nestanka njegove vozačke izdate u PJ Nikšić, iako mu je ona prethodno oduzeta od strane saobraćajne policije u Berlinu, a zbog sumnje da je u pitanju falsifikat. Nakon podnošenja zahtjeva, od strane nadležnog organa izdata mu je druga vozačka dozvola - saopštili su iz UP.

Takođe, kako dodaju, službenici nikšićke policije su podnijeli krivičnu prijavu protiv S.P. (32) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

- S.P. je, doveo u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Područnu jedinicu za Upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, na način što je ovom organu podnio zahtjev za prijavu nestanka njegove vozačke dozvole izdate u PJ Nikšić, iako mu je ona prethodno oduzeta od strane saobraćajne policije u Berlinu, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Nakon podnošenja zahtjeva, od strane nadležnog organa izdata mu je druga vozačka dozvola - kazali su iz UP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 12:46