uprava policije / - DAN
11/01/2023 u 19:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FBI predstavio Upravi policije Izvještaj o analizi sajber napada u Crnoj Gori

Direktor Uprave policije zahvalio je američkim partnerima na podršci koju su pružili ovom prilikom i istakao da Izvještaj predstavlja izuzetno vrijedan materijal

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao se danas sa predstavnicima Federalnog istražnog biroa i Ambasade SAD-a povodom uručivanja Izvještaja FBI-a o analizi sajber napada u Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave policije.

-Izvještaj je sačinjen na osnovu značajnog obima prikupljenih podataka kroz mrežu Ministarstva javne uprave i kretanja podataka sa različitih sistema, a nakon što je Cuba ransomware uspješno izveden na značajan broj sistema krajem avgusta prošle godine- navode u saopštenju iz UP.

Dodaju da je ovaj dokument koji je, osim Upravi policije, dostavljen i drugim relevantnim institucijama, značajno će doprinijeti daljoj istrazi sajber napada ali i pomoći izgradnji i unapređenju infrastrukturnih kapaciteta u ovom domenu.

-Direktor Uprave policije zahvalio je američkim partnerima na podršci koju su pružili ovom prilikom i istakao da Izvještaj predstavlja izuzetno vrijedan materijal za Upravu policije, te ukazao na značaj posvećenosti cjelokupnog sistema unapređenju sajber bezbjednosti u Crnoj Gori- zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:27