/ PRIVOĐENJE DRAŽENA VOJVODIĆA- FOTO: IVAN PETROVIĆ
04/09/2023 u 18:15 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Istraga ubistva Vidaka Vujovića: Tužilaštvo prikupilo dokaze, uskoro odluka o optužnici

Istragom je obuhvaćen i N.Đ.(37), koji je, prema preliminarnim rezultatima, pomogao Vojvodiću da se oslobodi tijela. Odluka o podizanju optužnice biće donijeta narednih dana

Više državno tužilaštvo okončalo je istragu protiv tridesetsedmogodišnjeg Podgoričanina Dražena Vojvodića, koji je, kako se sumnja, sredinom aprila ove godine, u prigradskom naselju Šteke, na monstruozan način ubio dvadesettrogodišnjeg Vidaka Vujovića. Istragom je obuhvaćen i njegov sugrađanin N.Đ. (37), koji je, prema preliminarnim rezultatima, pomogao Vojvodiću da se oslobodi tijela. Odluka o podizanju optužnice biće donijeta narednih dana.

– U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv D.V. i N.Đ. zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu lica V.V., i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, u kom predmetu je nakon prikupljenih svih neophodnih dokaza okončana istraga, a nakon njihove svestrane analize, biće donijeta odluka u zakonom propisanom roku – potvrdila je za "Dan" portparol VDT-a Lepa Medenica.

Lekić: Dokazi nezakonito pribavljeni

Vojvodić se na saslušanju pred tužiocem Radmilom Gačević branio ćutanjem.

Njegov advokat Damir Lekić tvrdi da Vojvodić nema nikakve veze sa ubistvom Vujovića.

– Naime, u spisima predmeta se nalaze pravno nevaljani dokazi koje je neophodno izuzeti, a iz kojih se dominantno i isključivo crpi postojanje osnovane sumnje protiv okrivljenog – rekao je Lekić.

Vojvodić je odranije poznat policiji. U decembru prošle godine pretučen je i ranjen, pa ostavljen pored puta u mjestu Bjeloši, na putu od Cetinja ka Lovćenu. Nešto ranije iste godine, u junu, takođe je pretučen. Vojvodića je 2021. godine uhapšen zbog pljačke pošte. Ranjen je i u januaru 2020. godine, a sredinom decembra te godine njegovo vozilo uništeno je u požaru na Cetinju.

Hapšenje Vojvodića zbog sumnje da je ubio Vujovića uslijedilo je nakon višednevne potrage, tokom koje je saslušano nekoliko osoba, od kojih su pojedine bile upućene i na poligrafsko ispitivanje.

Zapaljeno tijelo Vidaka Vujovića pronađeno je u šumarku pored makadamskog puta, na oko 300 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta, a obdukcijom je utvrđeno da je prvo pogođen sa tri projektila, a potom zapaljen.

Kako se sumnja, Vojvodić je poznanstvo sa Vujovićem iskoristio da ga namami i dovede na mjesto zločina, gdje ga je ubio, a potom zapalio njegovo tijelo. Kako je saopšteno nakon monstruoznog zločina, on je 31. marta 2023. godine, između 16 i 17.30, koristeći to što mu Vujović vjeruje, došao za njega "golfom" (BR-CA398) i odvezao ga do mjesta Šteke, gdje je u njega ispalio najmanje četiri hica iz pištolja "CZ M57".

– Nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni se udaljio sa lica mjesta, da bi se poslije izvjesnog vremena vratio sa drugoosumnjičenim N.Đ., kojom prilikom su zajedno zapaljivom tečnošću polili beživotno tijelo radi uklanjanja materijalnih dokaza ovog djela – saopštili su nakon zločina iz Uprave policije.

Policijski službenici su u cilju rasvjetljavanja ovog događaja od više osoba prikupili obavještenja, poligrafski testirali više lica i izuzeli veliki broj video-zapisa sa video-nadzora.

– Tokom pretresa prostorija koje koristi N.Đ. pronađene su i oduzete lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pretragom terena u blizini kuće N.Đ. pronađen je mobilni telefon sa oštećenjima, za koji je utvrđeno da je pripadao oštećenom V.V. – kazali su iz policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:32