Momčilo Leković / - FOTO: DEMOKRATSKA CRNA GORA
19/03/2024 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Leković: Naša borba je isključivo za profesionalan bezbjednosni sektor, a ne za prevlast i fotelje

Uprkos svim pokušajima da se izopače činjenice i da se stvori zbrka oko istinitog stanja stvari, ističemo da je naša borba isključivo za profesionalan bezbjednosni sektor, koji se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ne za prevlast i fotelje, kazao je poslanik Demokratske Crne Gore (DCG) Momčilo Leković.

On ističe i da će ova borba, u svakom momentu biti beskompromisna i nepokolebljiva, kao što je bila i do sada, a što pokazuju i dokazuju ispostavljeni rezultati.

- Narativ koji se ovih dana u javnosti uporno pokušava nametnuti, da postoji borba u bezbjednosnom sektoru i to oko njegove navodne politizacije od strane Demokrata, lukavi je i najnoviji pokušaj „maskiranja“ upravo pravog razloga zbog kojeg se već danima i mjesecima od strane brojnih struktura pokušava zaustaviti proces beskompromisnog čišćenja Crne Gore od organizovanog kriminala i korupcije - naveo je poslanik u saopštenju za medije.

Upravo je, prema njegovim riječima, udar na kriminalne grupe i švercerske piramide bila “crvena linija” koju ministar Šaranović izgleda, “nije smio preći”.

- Pa se kontinuirano raznim manipulacijama direktno i indirektno, javno i tajno, skriveno i neskriveno, pokušava urušiti integritet onog i onih za koje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nema alternativu. Prvo je u tom procesu manipulacija Zakon o unutrašnjim poslovima okarakterisan kao “nevažan administrativni” akt podložan kršenju, pa je preko noći i poligraf postao suvišan momenat odnosno nesuvlisan uređaj. Nesuvislan i prilikom testiranja kandidata ali i onda kada ministar kojeg manipulacijama optužuju za sve i svašta časno i bez ustezanja ponudi da i on ode na poligraf. Tada međutim, od strane “nezavisnih analitičara” i “stručnjaka” kao po komandi prestaje dalja priča o poligrafu i kreće nova manipulacija odnosno priča o politizaciji, obračunu unutar parlamentarne većine i navodnoj borbi za fotelje - dodao je Leković.

A sve to, smatra poslanik, zbog prelaska “crvene linije” i kako bi se, kaže, “očigledno planski zaustavio višemjesečni uspješan proces koji je ispostavio sljedeće rezultate.

- Preko 600.000 zaplijenjenih paklica cigareta; preko pola tone zaplijenjene opojne droge i registrovanih 60 krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama; preko 1000 podnijetih krivičnih prijava Sektora za borbu protiv kriminala, protiv 1.100 fizičkih i pravnih lica; 89 odsto rasvijetljenih registrovanih teških KD protiv života i tijela; 74 odsto rasvijetljenost KD po nepoznatom učiniocu; devet KP zbog pranja novca i šest KP zbog trgovine ljudima; pet KP podnijetih SDT-u protiv 24 fizička i pet pravnih lica, među kojima su sedam identifikovana kao članovi OKG na međunarodnom nivou; u Rožajama razbijena mreža krijumčara cigareta, procesuirano 17 lica od kojih je 1 policijski službenik; uhapšen bivši direktor Uprave policije i razbijena velika Grand švercerska VIP loža, kao i “barski bos” kojeg 30 godina niko nije smio ni pogledati; niti jedan incident tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a na desetine hiljada turista; samo jedan obračun unutar jedne kriminalne grupe, a koji je rasvijetljen u roku od tri sata; riješen problem prijema 49 pripadnika 14 generacije pitomaca sa Policijske akademije i spreman prijem 15. generacije; a u konačnom potpuno očuvana stabilnost bezbjednosnog sektora i bezbjednost građana - naveo je Leković.

Uprkos svim pokušajima da se izopače činjenice i da se stvori zbrka oko istinitog stanja stvari, Leković ističe da je “naša borba isključivo za profesionalan bezbjednosni sektor”.

- Koji se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ne za prevlast i fotelje, te da je i da će ova borba, u svakom momentu biti beskompromisna i nepokolebljiva, kao što je bila i do sada, a što pokazuju i dokazuju ispostavljeni rezultati - zaključio je Leković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:29