/ foto: lazar ružić
21/11/2022 u 13:52 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nema opasnosti od bjekstva: Medenica ostaje na slobodi

Došao se do zaključka da raspoložive činjenice ne ukazuju na konkretnu opasnost od bjekstva, koja bi opravdavala produženje pritvora kao mjere obezbjeđenja prisustva okrivljene u daljem toku postupka..., navodi se u saopštenju

Nakon što je Apelacioni sud prihvatio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva na odluku o ukidanju pritvora Vesni Mdenici, podgorički Viši sud je donio odluku da ona ostaje na slobodi. 

- Viši sud u Podgorici je nakon dostavljanja odluke Apelacionog suda Crne Gore Kvsž.br.256/22 od 20.11.2022. godine, na sjednici vijeća održanoj dana 21.11.2022. godine donio rješenje Kvs.br.563/22 o ukidanju pritvora protiv V.M.. Ovoj odluci, prethodila je odluka istog vijeća, kojim je nakon podizanja optužnice protiv V.M. donijeto rješenje Kvs.br.482/22 od 17.10.2022. godine, kojim je produžen pritvor protiv okrivljene, koje rješenje je ukinuto od strane Apelacionog suda rješenjem Kvsž.br.240/22 od 10.11.2022. godine, i rješenje Kvs.br.532/22 od 11.11.2022. godine kojim je ukinut pritvor, koje je ukinuto odlukom Apelacionog suda Kvsž.br.256/22 od 20.11.2022. godine. U skladu sa rješenjem Apelacionog suda, kojim se ukazuje da nisu dati dovoljni razlozi za produženje pritvora, te se ukazuje na nove okolnosti koji su navedeni u žalbi SDT-a, sud se u novom rješenju u potpunosti osvrnuo na ukidne razloge, te nove okolnosti navedene u žalbi, za koje još jednom ukazujemo da se radi o okolnostima koje su SDT-u bile poznate i prethodno, pa je analizom istih došao do zaključka da raspoložive činjenice ne ukazuju na konkretnu opasnost od bjekstva, koja bi opravdavala produženje pritvora kao mjere obezbjeđenja prisustva okrivljene u daljem toku postupka ili neke druge mjere za obezbjeđenje prisustva usled čega je odlučeno da se odbije predlog SDT-a- navodi se u saopštenu.

Ukinuto rješenje o puštanju Vesne Medenice na slobodu

Rješenjem Višeg suda u Podgorici od 11.novembra odbijen je predlog Specijalnog državnog tužilaštva za produženje pritvora i ukinut je pritvor okrivljenoj Vesni Medenici.

- Odlučujući o žalbi Specijalnog državnog tužilaštva, vijeće Apelacionog suda je utvrdilo da je pobijano rješenje zahvaćeno bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, jer prvostepeni sud nije ispoštovao naloge iz prethodnog ukidnog rješenja Apelacionog suda od 10.11.2022.godine, a bio je dužan da raspravi sva sporna pitanja na koja je ukazao drugostepeni sud u ukidnom rješenju- navedeno je ranije iz Apelacionog suda.

(VIDEO) Medenica o navodima o bjekstvu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina

Prethodno je, Apelacioni sud Crne Gore rješenjem od 10.11.2022.godine, ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici  od 17. oktobra, u dijelu u kojem produžen pritvor okrivljenoj Vesni Medenici po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač. 1 ZKP-a, cijeneći da nisu dati relevantni i dovoljni razlozi za produženje pritvora ovoj okrivljenoj, budući da je prvostepeni sud razloge za produženje pritvora isključivo zasnovao na dvije okolnosti koje je navelo Specijalno državno tužilaštvo u predlogu za produženje pritvora nakon podizanja optužnice, odnosno činjenici da je okrivljena Medenica na svom telefonu u „Google“ pretrazi nekoliko dana prije hapšenja pretraživala biografiju advokata iz Beograda i da je kupila kartu u jednom pravcu.

PORTAL DAN SAZNAJE: Ukinut pritvor Vesni Medenici

Podignuta optužnica protiv Miloša i Vesne Medenice

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. februar 2023 20:47