Privodjenje Miloša Medenice / - SRDJAN BOLJEVIC
23/08/2022 u 22:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milošu Medenici produžen pritvor još tri mjeseca

SDT pokrenuo je 19. aprila istragu protiv Medenice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije, krijumčarenja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, povreda putem podstrekavanja, omogućavanje uživanja opojnih droga i navođenje na protivzakoniti uticaj

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore je, na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, produžilo pritvor Milošu Medenicu i drugima za tri mjeseca zbog osnovane sumnje da je, između ostalog, izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Kako se navodi, pritvor protiv okrivljenog Medenice prvo je određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 27. maja 2022. godine, a produžen rješenjem Višeg suda u Podgorici 23. juna.

“Današnjom odlukom Vijeća Vrhovnog suda, pritvor se produžava za još tri mjeseca, tako da po ovom rješenju može trajati do 25. novembra 2022. godine do 10.42 sati”, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Podsjetimo, naredbom Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore 19. aprila određeno je sprovođenje istrage protiv više okrivljenih, između kojih i protiv Miloša Medenice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo teška tjelesna povreda putem podstrekavanja, produženo krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo navođenje na protivzakoniti uticaj.

Protiv Medenice je 19. avgusta proširena istraga zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo sprječavanje dokazivanja

Sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je 25. maja nakon što je avionom iz Beograda u 10:35 sati sletio na aerodrom u Golubovcima.

Za Medenicom je Viši sud 5. maja naredio raspisivanje nacionalne poternice jer se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu čiji je član bila i njegova majka, dugogodišnja prva žena crnogorskog sudstva.

Po podacima Europola, Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge. Medenica se do sada navodno nalazio u jednoj beogradskoj klinici, gdje se liječio od bolesti zavisnosti.

Njegova majka Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj i nalazi se u pritvoru.

I ona je uhapšena na podgoričkom aerodromu kada je pokušavala da sa kumom odleti u Beograd gdje se tada navodno njen sin liječio od bolesti zavisnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 14:07