Ilustracija / - UP
06/02/2024 u 10:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Vraćenovićima zaplijenjeno preko 120 kilograma marihuane

Ova aktivnosti je još jedna u nizu uspješno sprovedenih zajedničkih aktivnosti službenika Uprave carina i Uprave policije u oblasti sprječavanja krijumčarenja opojnih droga, navodi se u saopštenju

Zajedničkim radom službenika Uprave carina i službenika granične policje sinoć je zaplijenjeno preko 120 kilograma marihuane, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je sinoć na graničnom prelazu Vraćenovići prilikom izlaza iz Crne Gore zaustavljen kamion crnogorskih registarskih tablica, radi detaljnog pregleda zbog sumnje na mogućnost krijumčarenja narkotika.

- Detaljnim pregledom kamiona i priključnog vozila,  u dijelu priključnog vozila – paletara, uočen je specijalno prepravljen dio, tzv. “bunker”, usled čega se pristupilo pretresu. Pretresom teretnog motornog vozila i priključnog vozila od strane službenika Uprave carina i granične policije, nakon što je sporni dio otvoren, u istom je pronađeno 116 pakovanja obloženih providnom folijom. Kasnijim preliliminarnim mjerenjem je konstatovano da se u istima nalazi oko 120 kg biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu - navodi se u saopštenju.

O svim  okolnostima je obaviješten nadležni tužilac, koji je naložio da se lice V.P. (31), koji je upravljao teretnim motornim vozilom,uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Službenici Sektora granične policije će nastaviti rad u ovom predmetu, i u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije, preduzeti potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica, kao i identifikovanja i drugih lica koja su eventualno učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela. Ova aktivnosti je još jedna u nizu uspješno sprovedenih zajedničkih aktivnosti službenika Uprave carina i Uprave policije u oblasti sprječavanja krijumčarenja opojnih droga - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:00