зикс спуж / - дан
07/09/2022 u 19:11 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NASTAVLJENI PRETRESI: U Istražnom zatvoru pronađeni telefoni, bodeži, šipke, tablete...

Podsjećamo, i sinoć su sporvođene aktivnosti od strane policije u kojima su vršeni pretresi zatvorskih soba u istražnom djelu zatvora

U spuškom zatvoru i danas su nastavljeni pretresi, saznaje nezvanično portal Dan od više izvora. Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti telefoni, šipke, bodeži, tablete, praškaste materije, improvizovani tegovi...

Kao i sinoć, i noćas je kontrolisan istražni dio zatvora. Prema nezvaničnim informacijama angažovana je dodatna podrška policije, pored zatvorskih službenika. Bio je angažovan i službeni pas.

PRETRESI U SPUŠKOM ZATVORU: Kod pritvorenika pronađeni telefoni

Podsjećamo, i sinoć su sprovođene aktivnosti od strane policije u kojima su vršeni pretresi zatvorskih soba u istražnom djelu zatvora.

Tom prilikom pronađeno je nekoliko mobilnih telefona.

Saopštenje UIKSA:

"U periodu od 2. do 6. avgusta 2022. u Istražnom zatvoru Podgorica pronađeno je pet mobilnih telefona. Osim ove okolnosti i određena operativna saznanja i informacije su ukazala da pojedina pritovrema lica posjeduju i koriste nedozvoljene stvari. Na ovaj način dolazi, može doći do narušavanja bezbjednosti kako ovih lica , tako  i zaposlenih u Upravi.

Takođe, u ovoj pritvorskoj jedinici smješten je veći broj lica kojima je pritvor određen  zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala, a pojedina od njih označena su kao vođe ili članovi suprostavljenih kriminalnih grupa. Zbog navedenog a u cilju očuvanja bezbjednosti i reda u zatvoru od strane nadležnih UIKS-a i Ministarstva pravde ocijenjeno je neophodnim da se 7.9.2022. sa početkom u 15.30. časova izvrši opšti pretres pritvorenih lica, njihovih stvari i prostorija u kojima borave. Pretres su izvršili službenici obezbjeđenja iz svih organizacionih jedinica UKIS-a. U cilju obezbjeđivanja uslova neophodnih za  nesmetano vršenje pretresa bilo je obezbjeđeno i prisustvo povećanog broja službenika obezbjeđenja Istražnog zatvora Podogrica, kao i prisustvo dva ljekara i većeg broja medicinskih tehničara.

Takođe u slučaju pojave incidentnih situacija, tokom vršenja pretresa bili su planirani i obezbjeđeni uslovi za vršenje drugih mjera i radnji a sve u cilju održavanja reda i discipline. U cilju prevencije težih oblika narušavanja reda i bezbjednosti i pružanja asiustencije u slučaju potrebe, tokom vršenja pretresa u Istražnom zatvoru bio je prisutan i određeni broj službenikas Uprave policje Sektora policije za posebne namjene.  Prilikom obavljanja radnje pretresa, službenici su postupali krajnje profesionalno i dogovorno, na način kojim se ne ugrožavaju osnovna ljudska prava pritvorenih lica i obezbjeđuje poštovanje njihovog dostojanstva

Tokom pretresa kod pritvorenika pronađeno je devet mobilnih telefona, dva portabla, jedna modem za internet, određeni broj šipki i bodeža, punjača i USB kablova, tri zamotuljka praškaste materije bijele i braon boje, veća količina tableta i improvizovane boce tegovi napunjene materijom za koju se sumnja da je kuhinsjka so.

O svim pronađenim i oduzetim nedozvoljenim predmetima, a koji mogu biti interesantni u djelu otkrivanja određenih kriminalnih djelatnosti, biće obavještene nadležne institucije u cilju preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti... "

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 03:50