Kovačević
16/02/2023 u 13:49 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbijena žalba: Nema određivanja jemstva za Dragana Kovačevića

Dodaju da "odlučujući o žalbi branioca optuženog, ovaj sud je prihvatio razloge date u prvostepenom rješenju da ponuđeno jemstvo u konkretnom slučaju ne predstavlja dovoljnu garanciju

Apelacioni sud Crne Gore saopštio je da je dobijena žalba protiv rješenja kojim je odlučeno o predlogu branioca optuženog Dragana Kovačevića za određivanje jemstva. Time Kovačević i dalje ostaje u pritvoru.

Uhapšen bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević

-Nakon sjednice vijeća održane 15.02.2023.godine, Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu branioca optuženog Dragana Kovačevića, izjavljenu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici Ks.br.35/21 od 20.01.2023. godine.Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Dragana Kovačevića da se optuženi pusti na slobodu uz određivanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na nepokretnostima u svojini optuženog, ukupne procijenjene vrijednosti od 247.740,00 eura- navode iz Apelacionog sauda.

Dodaju da "odlučujući o žalbi branioca optuženog, ovaj sud je prihvatio razloge date u prvostepenom rješenju da ponuđeno jemstvo u konkretnom slučaju ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisusta optuženog na glavnom pretresu i nesmetano vođenje krivičnog postupka, iz kojih razloga je istu odbio kao neosnovanu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:04