Vesna Medenica privodjenje / LAZAR RUZIC
17/08/2022 u 20:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbrana traži ukidanje pritvora Vesni Medenici

Zdravko Begović i Zdenko Tomanović žalbi navode da na postoji opasnost od njenog bjekstva iz Crtne Gore čime bi postala nedostupna sudu

Advokati uhapšene bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice žalili su se Ustavnom sudu zbog produženja pritvora njihovoj klijentkinji navodeći da nema opasnosti od njenog bjekstva iz Crne Gore što je osnov zadržavanja u pritvoru.

Vesna Medenica uhapšena je 17. aprila na Aerodromu u Podgorici kada je pokušavala da odleti za Beograd gdje se tada nalazio njen sin Miloš navodno na liječenju.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči je da je kao član kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš, počinila krivična djela protivzakoniti uticaj putem podstrekavanja i zloupotreba službenog položaja utičući na ishod suđenja u sudovima u korist firmi od kojih je njen sin Miloš naplaćivao usluge.

Branioci Medenice advokati Zdravko Begović i Zdenko Tomanović žalbi navode da na postoji opasnost od njenog bjekstva iz Crtne Gore čime bi postala nedostupna sudu i traže da odluka Vrhovnog suda o produženju pritvora bude ukinuta.

Odbrana Medenice dva puta se žalila na produženje pritvora njihovoj klijentkinji ali je Ustavni sud obe žalbe odbio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:29