/ - FOTO: SNIMAK OSUMNJIčENOG ZA UBISTVO KRUščIćA - SKRINšAT YOUTUBE
25/12/2023 u 07:56 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odgođena kontrola optužnice za ubistvo Kruščića: Čeka se kopiranje spisa

Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku, oštećenu Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine

Pred podgoričkim Višim sudom jutros je odgođeno ročište za kontrolu optužnice povodom ubistva Miodraga Migija Kruščića, ranjavanja novinarke Olivere Lakić i drugih krivičnih djela. Razlog za to je što advokati iz redova odbrane nemaju spise predmeta i čeka se njihovo kopiranje. Naredno ročište zakazano je za 31. januar.

Nakon pet godina od zločina: Optužnica za ubistvo Kruščića pred sudom 25. decembra

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je nakon pet godina  optužnicu protiv nekoliko osoba zbog krijumčarenja 743 kg kokaina, ubistva Miodraga Kruščića i napada na novinarku Oliveru Lakić.

Specijalno državno tužilaštvo je, predalo optužnicu protiv  R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 743 kg opojne droge kokain, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

- Specijalno državno tužilaštvo je danas, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih lica i to: M.V., G.R., F.B., F.K., S.B., V.B., L.B., D.V., D.L., B.K., M.M., M.S., A.Lj. i G.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teška tjelesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga -  navodi se u ranijem saopštenju.

Predmet optužnice je, između ostalog, napad na novinarku, oštećenu Oliveru Lakić, od 8. maja 2018. godine, teško ubistvo oštećenog Miodraga Kruščić, 21. maja 2018. godine i krijumčarenje opojne droge marihuane u količini od 554 kg, iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine.

- Optužnicom je predloženo da se okrivljenom M. M. produži pritvor, zbog postoja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo, da se okrivljenima M.V., A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bjekstvu ili na drugi način nijesu dostižni državnim organima, dok su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vrijeme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici - saopštili su iz SDT ranije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:02