osnovni sud u podgorici
08/12/2023 u 13:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Određen pritvor osumnjičenima za krađu optike "Mirković"

Radi se o višestruko osuđivanim licima koja su povratnici u vršenju krivičnih djela protiv imovine i osnovano su sumnjivi kao počinioci djela koje im se stavlja na teret, pa je sudija za istragu cijenio da ove okolnosti ukazuju na realnu bojazan da bi osumnjičeni u slučaju odbrane sa slobode mogli ponoviti krivično djelo

Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor osumnjičenima B.Z. i Ć.Ž., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa na štetu optike "Mirković", zbog opasnosti od ponavljanja djela.

- Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema osumnjičenima B.Z. i Ć.Ž. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa. Osnovana sumnja proizilazi, između ostalog, i iz snimaka nadzornih kamera u okolini objekta oštećenog, na kojima se detaljno vidi putanja osumnjičenih ka objektu oštećenog, njihovo kretanje kritičnom prilikom, torbe, kese i alat koji nose. Takođe, na odjeći osumnjičenog Ć.Ž. se nalaze fleke nastale prilikom ulaska u objekat, budući da je prilikom obijanja zida prevrnuto bure sa bijelim tečnim mineralom koji je bio posut po podu prostorije, shodno čemu su i fleke od bijelog minerala na koljenima osumnjičenog, navodi se u saopštenju sudije portparola Osnovnog suda u Podgorici Ivana Becić.

UP: Uhapšeni rođaci koji su opljačkali optiku "Mirković"

Kako je pojašnjeno, radi se o višestruko osuđivanim licima koja su povratnici u vršenju krivičnih djela protiv imovine i osnovano su sumnjivi kao počinioci djela koje im se stavlja na teret, pa je sudija za istragu cijenio da ove okolnosti ukazuju na realnu bojazan da bi osumnjičeni u slučaju odbrane sa slobode mogli ponoviti krivično djelo, zbog čega im je odredio pritvor u trajanju od najduže mjesec dana po ovom rješenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:50