/ - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
05/04/2024 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optužnica protiv 13 osoba, među njima Božović, Lazović i Zvicer: Osumnjičeni za šverc droge iz Južne Amerike

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 13 osoba, čiji su predmet djela neovlašćenog prenosa opojne droge kokain iz Juzne Amerike u Evropu.

Optužnica je podignuta protiv Ljuba Milovića, Mileta Ojdanića, Mila Božovića, Miloša Mišurovića, Filipa Zindovića, Petra Lazovića, Nebojše Bugarina, Milana Popovića, Ivana Stamatovića, Vjekoslava Lambulića, Radovana Perovića, Bojana Ojdanića i Radoja Zvicera.

- Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 13 okrivljenih: Lj.M., M.O., M.B.,M.M., F.Z., P.L., N.B.,M.P., I.S., V.L., R.P., B.O. i R.Z., i to protiv okrivljenih: V.L., R.P. i B.O., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv okrivljenih: Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a protiv okrivljenog B.O. i za krivično djelo pranje novca, izvršena u periodu od novembra 2019. do marta 2021. godine, u Južnoj Americi i pojedinim državama Zapadne Evrope i u Crnoj Gori - naveo je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Lambuliću, Peroviću i Ojdaniću pritvor do 30 dana

Predmet optužnice su djela neovlašćenog prenosa opojne droge kokain iz Juzne Amerike u Evropu, radi prodaje, u ukupnoj kolicini od 5.160,605 kilograma.

-Ali i prenos novca dobijenog od prodaje droge, iz Holandije u Crnu Goru, kako bi se prikrilo njegovo porijeklo u iznosu od 1.375.000 eura, a povodom kojih događaja je, između ostalog, Specijalno državno tužilaštvo ranije podiglo optužnicu protiv 21 lica - naveo je Radonjić.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima V.L., R.P. i B.O., produži pritvor, a da se okrivljenima LJ.M., F.Z., N.B., I.S. i R.Z., koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu.

Uskoro opširnije...

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:50